Slaap Lekker Week gestart op Noord-Veluwe

Deze week houdt Jongeren op Gezond Gewicht Noord-Veluwe (JOGG) de Slaap Lekker Week. In de Noord-Veluwse gemeenten – en dus ook in Hattem- doen kinderen uit groep 7 samen met hun ouder/verzorger een slaapquiz.

Omdat zij de quiz thuis online kunnen invullen, kan de al eerder geplande Slaap Lekker Week wel doorgaan. Via de quiz komen ze te weten wat een goede slaap is, wat het met je doet en dat slapen belangrijk is om je lekker fit te voelen.

Waarom aandacht voor slaap?
Met de Slaap Lekker Week worden ouder en kind bewust gemaakt dat slaap belangrijk is voor een gezonde leefstijl. Jonge kinderen, die nog veel moeten groeien hebben meer slaap nodig dan een volwassene. Slaapproblemen kunnen (ernstige) gevolgen hebben. Een slaaptekort vermindert de concentratie en dus de prestaties. En door slaapgebrek heeft het lijf te weinig energie. Daardoor ga je op zoek naar andere energie om dit aan te vullen, zoals suiker. Je kan daarom meer trek hebben in lekkere zoete dingen. Kinderen en volwassenen die te weinig slapen, hebben daardoor vaker last van overgewicht.

Gezonde slaap
Zeker in deze bijzondere weken zijn vaste slaaptijden nog belangrijker. De wekker gaat niet meer elke dag om op tijd op school te zijn. En de meeste kinderen hebben er een paar dagen last van dat de klok is verzet vanwege de zomertijd. Ouders liggen op dit moment wellicht meer wakker van zorgen of vallen juist bekaf in slaap doordat ze vele ballen in de lucht moet houden. Door de slaapquiz te doen praten ouder en kind met elkaar over slaapgewoonten, bedtijden en over het gebruik van smartphone of tablet voor het slapengaan.

JOGG- Hattem
Op Facebook geeft JOGG- Hattem voor de kinderen uit groep 7 nog meer info.
Eigenlijk zou dit project op school plaatsvinden maar nu iedereen thuis is vanwege het corona virus, doen we het gewoon op een andere manier. Ga je later naar bed en slaap je uit, omdat je nu niet naar school gaat? Heb je vannacht minder goed geslapen, doordat de klok een uur vooruit is gegaan? Of slaap jij net zo goed als altijd?

Slaaplekkerquiz
Wij hebben voor deze week een leuke huiswerkopdracht: de online Slaap Lekker Quiz!
Via de slaapquiz kom je te weten wat een goede slaap is en wat slaap met je doet.
Doe de quiz met je ouder/verzorger op: www.slaaplekkerquiz.nl.
Wil je nog meer weten over slaap? Bekijk dan eens het volgende filmpje.”

Jongeren op gezond gewicht
Jongeren Op Gezond Gewicht Noord-Veluwe is een aanpak voor een gezonde leefstijl voor de jeugd voor de gemeenten Hattem, Oldebroek, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, en Putten,

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in