Gemeente laat bomen kappen

De gemeente laat in januari dode en onveilige bomen verwijderen. De te verwijderen bomen staan verspreid door heel Hattem en zijn inmiddels voorzien van een stip. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemer.

 

Verschillende redenen voor bomenkap
Als de gemeente bomen kapt, is daar een goede reden voor. Soms is dat vanwege de veiligheid of om ruimte te geven aan andere bomen. Ook voor stedelijke ontwikkeling kan het zijn dat de gemeente bomen verwijdert.
Bomen die ernstig ziek of dood zijn kunnen onveilig zijn, omdat ze kunnen omvallen bij een storm of omdat er takken kunnen breken. Ook de klimaatverandering, waar we de afgelopen jaren steeds meer mee te maken krijgen, heeft invloed op de condities van bomen. Andere redenen voor een slechtere conditie van bomen zijn onder meer de leeftijd, schimmels en/of dierlijke aantastingen.

Soms kiezen we ervoor om delen van bomen te behouden als ‘ecologische houtopstand’. We snoeien alle takken weg, maar laten de rest staan. In deze ‘uitgeklede’ boom kunnen dieren schuilen, eten en wonen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in