“Houd vol, houd afstand en blijf gezond”

Beste Hattemer. Na een periode van minder maatregelen en wat meer vrijheden zitten we
middenin een tweede opleving van het coronavirus en de bijbehorende beperkingen.

Veel sportclubs en verenigingen hebben hun activiteiten weer stil gelegd, reguliere zorg wordt weer uitgesteld en onze sociale contacten worden weer tot een minimum beperkt.

Voor velen van u zal dat, net als voor ons, op zijn minst een flinke domper zijn. Als mens hebben we van nature een hang naar contact met andere mensen. We hebben elkaar nodig: bij de mooie momenten in ons leven en bij de verdrietige momenten. Dat nauwe contacten nu niet mogelijk zijn, is erg zuur.

Dan hebben we het nog niet eens over mensen die afhankelijk zijn van zorg, vrijwilligers of mantelzorgers. Of over ondernemers die hun inkomsten opnieuw zien verdampen, zoals bijvoorbeeld de horeca vanwege gedwongen sluiting. Of inwoners met een kwetsbare gezondheid, die extra voorzichtig moeten zijn in deze onzekere tijden.

We zien dat deze coronacrisis veel Hattemers zwaar valt. Tegelijkertijd is het voor ons lastiger om er voor u te zijn. Waar we voorheen als bestuurder in ieder geval een luisterend oor konden bieden, is ook dat voor ons nu beperkt. Ook wij moeten zo veel mogelijk thuis werken en onze contacten beperken. Weet dat wij ons, ook op afstand, verbonden voelen met u.

Tegelijkertijd zien we dat Hattem een enorm sterke gemeenschap is. Hattemers zetten samen de schouders er onder en regelen dat zo min mogelijk mensen buiten de boot vallen. De snelheid waarmee bijvoorbeeld een bezorgservice is opgezet door Hattemse ondernemers is daar een mooi voorbeeld van. Vanuit het stadhuis, maar vooral vanuit huis doen we ons best om ons mooie Hattem zo goed mogelijk door deze storm te loodsen.

Loopt u ergens tegen aan? Bent u niet in de gelegenheid om boodschappen te doen vanwege bijvoorbeeld quarantaine? Of voelt u zich eenzaam en wilt u graag even een praatje met iemand maken? Weet dan dat u terecht kunt bij het Coronahulppunt. De mensen van Stichting Welzijn Hattem staan voor u klaar om u te woord te staan en waar nodig en mogelijk verder te helpen.

Laten we opnieuw de schouders er onder zetten, goed op elkaar letten en er samen voor zorgen dat we het virus snel weer onder controle krijgen.

Houd vol, houd afstand en blijf gezond.

Marleen, Auke, Martijn, Carla en Daniël
College van burgemeester en wethouders gemeente Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in