Verbouwen? Maak je woning direct energiezuiniger!

De energiekosten liggen nog altijd hoog. Zowel particulieren als bedrijven merken dat de energierekening een stuk hoger uitvalt dan voorheen. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van de energietoeslag 2023 en op die manier een tegemoetkoming ontvangen om de hoge kosten enigszins goed te maken. Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook maatregelen treffen om de energierekening te verlagen. Ga je verbouwen? Dan is dit de perfecte gelegenheid om verduurzaming direct wat grootser aan te pakken. Je verdient je investering terug en kunt vervolgens gaan profiteren van je energiezuinige huis. Wij geven je graag een paar goede ideeën.

Vervang de verouderde dakbedekking
Het kan goed zijn dat de dakbedekking nu nog goed is, maar dat deze wel aan het einde van de levensduur zit. Ga je nu toch verbouwen, dan is het goed om de verouderde dakbedekking ook direct te vervangen. Bij https://dakenmarkt.nl/dakbedekking/ kun je alle soorten dakbedekking aanschaffen tegen een scherpe prijs. Er zijn diverse soorten duurzame dakbedekking, zoals EPDM, groendaken of dakpannen van gerecycled materiaal. Je hebt altijd meerdere opties, waardoor er altijd mogelijkheden zijn die goed bij je woning of bedrijfspand aansluiten. Nieuwe dakbedekking zorgt direct voor een betere isolatie van je woning. Daarnaast bespaar je ook meteen in de onderhoudskosten.

Laat zonnepanelen installeren op het dak
Zonnepanelen zijn een goede keuze en deze keuze is nog makkelijker te maken als je toch al met het dak bezig bent. Laat zonnepanelen installeren om je woning een stuk energiezuiniger te maken. Je kunt gebruik gaan maken van je zelf opgewekte energie. Als je hier slim mee omgaat, dan hoef je nog maar heel weinig energie van de leverancier af te nemen. Dit zorgt voor een flinke besparing op de energierekening. Heb je ook een laadpaal aan huis voor je elektrische voertuig? Dan kun je ook je elektrische auto opladen met de energie die je zelf hebt opgewekt. Zo ben je extra duurzaam bezig!

Vervang de ramen door HR-glas
Zeker oudere woningen hebben nog geen HR-glas in de kozijnen zitten. Is dit bij jou ook het geval? Dan is het goed om de ruiten te vervangen. Je kunt niet alleen kiezen voor triple glas of HR+ glas, maar tegenwoordig zijn HR++ en zelfs HR+++ glas ook opties. Hoe beter de isolatie, hoe energiezuiniger het resultaat. Het is een aardige investering, maar die ga je zeker terugverdienen. Je hebt namelijk in huis minder last van tocht en er gaat aanzienlijk minder warmte verloren. Hierdoor hoef je minder te stoken én het voelt veel aangenamer aan in huis. Je wooncomfort verbetert dus ook meteen.

Vervang de traditionele cv-ketel
Veel voornamelijk oudere woningen zijn nog voorzien van een traditionele cv-ketel. Tegenwoordig zijn er veel duurzamere oplossingen voor het verwarmen van je woning. Je kunt de cv-ketel bijvoorbeeld vervangen door een warmtepomp of een hybride verwarmingssysteem. De CO2-uitstoot ligt een stuk lager en er wordt aanzienlijk minder energie verbruikt. Een goede keuze voor het milieu én je portemonnee dus!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in