Energietoeslag? Dan ook bespaarhulp!

De gemeente stimuleert energiezuiniger wonen: “De energieprijzen zijn gestegen. Energiezuinig wonen is daarom nog belangrijker geworden. Zo kun je namelijk geld besparen op je energierekening. Heb je geen geld om jouw huis energiezuiniger te maken? Dan kunnen wij je helpen,” aldus de gemeente. Mensen die in aanmerking komen voor energietoeslag, komen in aanmerking voor gratis maatregelen. Zowel huurders als woningeigenaren.

Voor hulp kun je contact opnemen met ‘Jouwbespaarhulp’: info@jouwbespaarhulp.nl of vul het contactformulier in op www.jouwbespaarhulp.nl  Je kunt ook bellen met 06-497 473 59 op maandag en woensdag tussen 09.00-12.00 uur en op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur.

Verschillende maatregelen
Na aanmelding wordt tijdens de schouw van een energiecoach bij jou thuis verschillende kleine maatregelen aanbevolen. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, radiatorfolie, buisisolatie, ledlampen, waterbesparende douchekop en deurdrangers. Vervolgens komt een energieklusser of onderhoudsmedewerker van Woonstichting Triada langs om de afgesproken kleine maatregelen uit te voeren.
Naast deze kleine maatregelen kan het zijn dat er behoefte is aan een grotere maatregel. Daarmee wordt bedoeld, het vervangen van verouderd witgoed (witgoedregeling) of het aanbrengen van gordijnen (stofferingsregeling). Lees verder op de site van de gemeente.

Bron: gemeente Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in