Bloedprikken kan alleen op afspraak

Moet je voor onderzoek bloed laten afnemen bij één van de priklocaties van Isala? Dat kan vanaf dinsdag 2 juni alleen op afspraak. Via MijnIsala of per telefoon kun je dan een afspraak maken.

Hierdoor wordt voorkomen dat het te druk wordt op de priklocaties. Isala neemt diverse maatregelen, zodat je veilig het ziekenhuis of de priklocaties kunt bezoeken

Bloedafname via huisarts of verloskundige
Je krijgt van jouw huisarts of verloskundige een verwijzing om bloed af te nemen voor onderzoek. Via de website MijnIsala maak je digitaal een afspraak. Mocht dit niet lukken of lastig zijn, dan kun je ook telefonisch een afspraak maken via (038) -4242377 (beschikbaar vanaf dinsdag 2 juni). 

Bloedafname via behandelaar van Isala

 • Je bent in behandeling bij Isala en moet jouw bloed laten onderzoeken. Een medewerker van de polikliniek van jouw behandelaar plant hiervoor in overleg met jou een afspraak.
 • Moet je periodiek jouw bloed laten onderzoeken? Mogelijk heeft de poli al een afspraak voor je klaar gezet in MijnIsala om zelf te plannen. Zie je nog geen afspraak staan, maak dan ruim voor jouw polibezoek telefonisch een afspraak via (038)4242377 (beschikbaar vanaf dinsdag 2 juni). 

Afspraak maken in MijnIsala
Je moet bloed laten afnemen en maakt hiervoor een afspraak via MijnIsala. Dit is een beveiligde website, waarmee alle patiënten van Isala delen van hun medisch dossier kunnen inzien. Je kunt op drie manieren inloggen: met de DigiD en sms-controle, met de DigiD app of met het ZD-nummer, dat in het patiëntbericht van jouw huisarts of verloskundige staat.

 • Ga naar: mijnisala.nl en log in met jouw DigiD of ZD-nummer
 • Kies: Afspraken / Eerste afspraak maken
 • Je ziet de afspraak voor bloedafname. Plan een voor jou geschikt moment op een locatie bij jou in de buurt.
 • Zie je in MijnIsala nog geen afspraak voor bloedafname, maak dan ruim op tijd voor jouw polibezoek telefonisch een afspraak via (038) -4242377
  (beschikbaar vanaf dinsdag 2 juni).

Locaties
Bloedprikken kan alleen nog overdag. Kijk op de locatiekaart voor de geopende locaties voor bloedafname. Het bloedafnamepunt in het ziekenhuis Isala Zwolle (Vlinder 4) is alleen geopend voor bloedafname in opdracht van een medisch specialist.

Maatregelen

 • Bij binnenkomst in het ziekenhuis of een bloedafnamepost zal gevraagd worden of je gezondheidsklachten heeft. Als het nodig is krijgt u beschermende maatregelen. Je kunt wel bloed af laten nemen.
 • Kom zonder begeleiding naar de bloedafnamepost. Heb je begeleiding nodig, dan wacht jouw begeleider niet in de wachtkamer, behalve als jouw zorgverlener een uitzondering maakt, bijvoorbeeld bij kinderen.
 • Houd overal 1,5 meter afstand. Volg de aanwijzing van de medewerkers op.
 • Ga direct na de bloedafname het ziekenhuis of de bloedafnamepost uit, behalve als je nog een afspraak heeft.
 • Het bezoekersrestaurant en winkels in Isala zijn gesloten. Ook is er geen koffie verkrijgbaar bij de koffieautomaten in de wachtruimtes.
 • Er zijn geen tijdschriften en speelgoed in de wachtruimtes aanwezig, in verband met hygiënemaatregelen.
 • De medewerkers van Isala hebben standaard geen beschermende kleding of mond-neusmaskers aan. Persoonlijke beschermingsmiddelen worden alleen gedragen door zorgprofessionals wanneer de voorzorgsmaatregelen dit voorschrijven. Je wordt gevraagd om tijdens de bloedafname de andere kant op te kijken.
 • De medewerkers komen dichterbij dan 1,5 meter. Dit is veilig, want zij mogen alleen werken als ze geen klachten hebben of als ze getest zijn op het coronavirus.
 • In de ochtend is het drukker is dan ’s middags. Probeer waar mogelijk, ’s middags te komen.

Adres en locatie priklocaties.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in