NS laat meer intercity’s rijden

De basisdienstregeling van de NS is uitgebreid met een aantal intercity’s. Ook vanuit Zwolle kan weer met de intercity gereisd worden. Met de inzet van de intercity’s wordt het makkelijker om de 1,5 meter afstand te houden in de trein.

‘Deze dienstregeling blijft alléén voor reizigers die noodzakelijk gebruik moeten maken van de trein. NS houdt Nederland bereikbaar voor zorgmedewerkers, mantelzorgers, vakkenvullers en andere mensen voor wie dit echt noodzakelijk is. Voor anderen geldt nog steeds: blijf thuis, de trein is even geen uitje’, zo laat de NS weten.

Nieuwe basisdienstregeling
Vanaf zaterdag 21 maart was de speciale basisdienstregeling: vanaf elk station twee keer per uur een trein in elke richting. Met het toevoegen van een aantal intercity’s aan de speciale basisdienstregeling zorgt de NS er voor dat het makkelijker wordt om de anderhalve meter afstand te houden, omdat er meer treinen zijn. Bovendien wordt de verbinding tussen steden sneller waardoor reizigers, die echt noodzakelijk met de trein moeten reizen, over langere afstanden eerder op hun werk kunnen zijn.

  • Vanaf ieder station in Nederland rijden in alle richtingen minstens twee treinen per uur;
  • Vanaf stations waar normaal één keer per uur, per richting, een trein vertrekt, blijft dit zo. Vanaf bijna ieder station in Nederland waar regulier ook intercity’s stoppen, rijdt nu minstens 1 keer per uur een intercity.

Gevolgen voor reizigers
Je kunt ook in de ‘verstevigde basisdienstregeling’ te maken krijgen met een langere reistijd en vaker overstappen. De NS streeft ernaar om per station tenminste één winkel en één Tickets & Servicebalie of OV Servicewinkel voor treinreizigers open te houden.

Check de NS Reisplanner
“We hebben te maken met een zeer uitzonderlijke situatie waardoor het mogelijk niet altijd lukt de service te bieden die reizigers gewend zijn. We vragen hiervoor begrip. Of een verdere aanpassing van de dienstregeling nodig is hangt af van de actuele situatie. We houden dit nauwlettend in de gaten. Reizigers worden dus geadviseerd om altijd kort voor vertrek de NS Reisplanner of NS-app te checken”, aldus de NS.

Landelijke richtlijnen ook bij de NS.

  • Houd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar;
  • Was je handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Geen handen schudden;
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in