Volleybaldames HVV blijven aan kop

Na de spannende wedstrijd van vorige week tegen Volta -het andere team dat aast op de koppositie- stond dit weekend de papierentopper tegen EVV uit Elburg op het programma. EVV had bij aanvang evenveel wedstrijden gespeeld en slechts 1 punt minder dan HVV. Een belangrijke wedstrijd dus in de strijd om het kampioenschap.

Eigen tempo
In een kille zaal mocht de wedstrijd gespeeld worden. Voor de sfeer moesten de dames het van zichzelf hebben én het meegekomen publiek. HVV ging goed van start, de servicedruk was goed zonder dat dit te veel service fouten opleverde. De middenaanvalster van EVV was met een degelijke blokkering onder controle en HVV speelde redelijk haar eigen tempo. De set werd vrij vlot uitgespeeld met 25-15 als resultaat.

Ruime cijfers
Zo spannend als het vorige week was, zo was het deze week niet. De tweede set zette HVV de lijn van de eerste set door. Een goede service en een goede pass aan eigen kant leverde veel aanvalsmogelijkheden op. Ook deze set ging met ruime cijfers naar HVV 25-12.

Rommelig
In de derde set ging HVV meespelen met EVV. Het tempo zakte naar beneden, de rally’s werden langer, er kwamen rommelige ballen en EVV kreeg steeds meer kansen. EVV had haar lange midden van positie gewisseld, waardoor zij meer kansen kreeg in de aanval. Time-outs en wissels hadden niet genoeg effect en Elburg ging tegen de verhoudingen in met de set aan de haal 22-25.

Eigen kracht
De vierde set moest dit rechtgezet worden, want HVV wilde in deze kille zaal geen vijfsetter spelen. En op basis van de eerste twee sets was HVV toch echt de betere partij. Met de opdracht om van eigen kracht uit te gaan, duidelijk te blijven spelen en er zelf het tempo in te houden, gingen de dames weer het veld in. HVV was weer de betere partij, met redelijk service series werd het de passers van EVV lastig gemaakt. De HVV-dames zaten er goed bij in de blokkering en verdediging en wisten zelf met soms slim geplaatste ballen te scoren. Met 25-20 ging deze set naar HVV, waarmee de 3-1 winst een feit was.

Blijft erg spannend…
HVV loopt hiermee 4 punten uit op EVV. Concurrent Volta heeft helaas 2 wedstrijden minder gespeeld, waardoor het zeer spannend blijft. Zaterdag 2 februari spelen de dames van HVV weer in de Marke tegen streekgenoot Ormi uit Epe, die momenteel de 4e plek op de ranglijst inneemt. Publiek is zeker welkom om 14.00 uur in de Marke.