Elektrische auto bezig met opmars

De verkoop van elektrische voertuigen vertoont landelijk een forse stijging. Ook in Hattem zijn elektrische auto’s al lang geen zeldzaamheid meer. Nu blijkt dat de CO2-uitstoot van elektrische auto’s aanzienlijk minder is dan die van een benzineauto’s, zal deze trend zich vermoedelijk voortzetten. Ook de vraag naar laadpalen zal hierdoor blijven stijgen.

Bedrijven kiezen duurzaam wagenpark
Veel grote bedrijven kiezen voor een duurzaam wagenpark en bieden vooral nog elektrische leaseauto’s aan. Dit brengt elektrisch rijden meer in een stroomversnelling. Wie via de lease elektrisch rijdt, betaalt bovendien minder belasting. Als automobilisten dan ook nog goed onderzoek doen naar de goedkoopste autoverzekering, wordt elektrisch rijden wel heel voordelig. Een elektrische auto is de afgelopen jaren een steeds beter alternatief geworden voor brandstofauto’s. Dit komt onder andere doordat ze een grotere actieradius hebben gekregen en het aantal laadvoorzieningen hard is gegroeid.

Parkeerplaatsen
Vanwege de stijgende vraag naar laadvoorzieningen heeft de gemeente Hattem de afgelopen jaren op verschillende plaatsen laadpalen geplaatst. Tot voor kort waren deze niet speciaal gereserveerd voor elektrische auto’s en daarom werden de plekken vaak ook in beslag genomen door brandstofauto’s. Om te voorkomen dat elektrische auto’s niet voldoende laadgelegenheid hebben, heeft de gemeente onlangs besloten om parkeerplaatsen bij laadpalen nu exclusief te reserveren voor het opladen van elektrische voertuigen. Hattemers met een niet-elektrische auto mogen niet meer op laadplekken in de gemeente parkeren.

Elektrische auto steeds duurzamer
Uit recente onderzoeken blijkt dat elektrische voertuigen langer meegaan dan tot nu toe werd gedacht. Bovendien is ook naar voren gekomen dat de productie van de batterij minder vervuilend is dan eerder werd aangenomen. Dit maakt elektrisch rijden niet alleen voor zakelijke rijders, maar ook voor particulieren steeds interessanter. De provincie Gelderland stimuleert voor particulieren daarnaast ook het delen van een elektrische auto. Dit doen zij omdat een auto delen niet alleen schoner en goedkoper is, maar ook minder milieubelastend.

Verbeterde productiemethoden
De productie van de batterijen van elektrische auto’s is de laatste jaren sterk verbeterd en de ontwikkelingen gaan nog steeds in een razend tempo door. Zo liet Tesla onlangs weten te werken aan nieuwe accucellen, die vijf keer meer energie bieden en bovendien tot een hoger vermogen gaan leiden. Daarnaast staat het verlagen van de kosten hoog op de prioriteitenlijst. De ambitie van Elon Musk van Tesla is om binnen enkele jaren elektrische auto’s te produceren, die op hetzelfde of zelfs een lager prijsniveau zitten dan die van auto’s met een verbrandingsmotor. En dat is een ontwikkeling die, zoals het nu lijkt, wel eens een gigantische ommezwaai teweeg zou kunnen brengen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in