‘Pittoresk Hattem’ in Voerman Museum geopend

In het Voerman Museum Hattem is zondagmiddag de nieuwe expositie ‘Pittoresk Hattem’ geopend. Deze tentoonstelling brengt Hattem op een veelzijdige wijze in beeld, want bekende kunstenaars hebben door de eeuwen heen in de stad een bron van inspiratie gevonden voor hun tekeningen en schilderijen.

“Hattemse school”
Na een welkomstwoord van museumdirecteur Daphne Kampman-Maas stelde burgemeester Jan Willem Wiggers vast dat een grote groep schilders zich door Hattem voor zijn werk heeft laten inspireren. Een flinke groep die zo divers was, dat Wiggers zich afvroeg of je misschien van een soort ‘Hattemse school’ zou mogen spreken.

Terug in de tijd
En gevarieerd is de collectie zeker. De tentoonstelling ‘Pittoresk Hattem’ neemt de bezoekers mee terug in de tijd naar de schilderachtige stad aan de IJssel. De tentoongestelde schilderijen beslaan de periode van de 17e eeuw tot en met de eerste helft van de 20e eeuw.

Van Voerman tot van Assen
Werken van onder andere Voerman senior, Springer, Koster, Van Vuuren, Eversen, Bosboom en Vreedenburgh zijn in deze tentoonstelling vertegenwoordigd. In deze collectie is ook een schilderij van Wim van Assen opgenomen, dat nu voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Het museum heeft dit werk door een schenking verkregen.

Gevarieerd
‘Pittoresk Hattem’ nodigt de bezoekers uit op een reis langs diverse kunststromingen in de schilderkunst. De wisselexpositie is tot en met 15 april in het Voerman Museum Hattem te bekijken. De openingstijden vind je op www.voermanmuseumhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in