‘Waar tijd niet meer telt’ in Voerman Stadsmuseum Hattem

‘Waar tijd niet meer telt’ is de nieuwe tentoonstelling die vanaf 25 september te zien is in het Voerman Stadsmuseum Hattem. Deze tentoonstelling draait geheel om het werk van ‘urbex-fotograaf’ Hans Borst uit Hattem. Urbex is een samenvoeging van de woorden ‘urban exploring’.

Hans Borst fotografeert in verlaten gebouwen en op niet openbaar toegankelijke locaties. Zijn foto’s geven een indrukwekkend beeld van wat hij tijdens zijn rondzwervingen allemaal tegen komt. De in Hattem geboren en getogen fotograaf ontdekte zo’n tien jaar geleden deze ‘urbex-fotografie’, een stroming binnen de fotografie die voor hem tot op dat moment nog onbekend was.

“Architectuur heeft mij altijd al aangesproken en ‘urbex-fotografie’ bleek mij dan ook op het lijf geschreven te zijn,” vertelt Hans Borst. Tot op de dag van vandaag is hij in deze vorm van fotografie actief.

Verval, maar prachtige kleuren
Een van de ongeschreven regels van de urbex-fotografie is dat je nooit alleen op pad moet gaan. Op zijn reizen wordt Hans Borst vergezeld door zijn zoon Erik, die zelf ook een fervent ‘urbex-fotograaf’ is. Veel van zijn foto’s heeft hij gemaakt in Oost-Europa en Italië. Gebouwen waarin ook tijdens het verval nog prachtige kleuren zijn te vinden. De voorkeur van Hans gaat uit naar voormalige sanatoria, kloosters, villa’s en kastelen.

Tot januari 2022
Hans Borst heeft zijn werk op diverse locaties geëxposeerd, waaronder in de centrale hal van Stadhuis Hattem, bij Bruno Barat Art Gallery in Hattem en in de bibliotheek van CODA Apeldoorn. En nu is de weerslag van zijn ‘urbex-avonturen’ te zien in het Voerman Stadsmuseum Hattem. ‘Waar tijd niet meer telt’ is daar tot 17 januari 2022 te bekijken.

Actuele informatie over Hans Borst en zijn werk vind je op zijn website www.hborstfotografie.nl Meer over het museum op www.voermanstadsmuseumhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in