Pianiste Helena Basilova verzorgt concert ‘In C’

Op 9 oktober treedt om 20.15 uur bij de Kunstkring Hattem in de Marke pianiste Helena Basilova op met haar programma ‘In C’. Dit programma ontstond in de winter van 2021, diep in de lockdown toen alle musici in winterslaap waren en wachtten op de heropening van de podia.

De letter C, die je kan associëren met Corona, Covid-19 of Crisistijd, staat ook voor Concert, Concertzalen, Cultuur en voor Contact dat voor ons de afgelopen anderhalfjaar nóg dierbaarder is geworden.

Alle werken staan in de toonsoort C
Helena Basilova stelde een nieuw programma samen waarin het thema vrijheid centraal staat. In de twee Fantasieën (Mozart en Schumann) ontdoen beide componisten zich van vaste structuren en vormen waardoor de luisteraar telkens verrast wordt door nieuwe wendingen en zijn fantasie extra wordt geprikkeld. Prokofievs zelden gespeelde Sonate no. 4 heeft een van de meest bevrijdende en feestelijke delen uit zijn sonates. Met dit programma, waarin alle werken in de toonsoort van C staan, viert de Kunstkring dat live-concerten weer mogelijk zijn waardoor muziekliefhebbers in de wondere werelden van muziek kunnen samenkomen.

Voor belangstellenden zijn kaarten via de website www.kunstkringhattem.nl te bestellen. Volwassenen betalen €22,-, jongeren tot 18 jaar en studenten €7,-. Kijk voor verdere informatie over programmering, kaarten en abonnementen op de website www.kunstkringhattem.nl. Vanwege de COVID-19 restricties is kaartverkoop aan de zaal voorlopig niet mogelijk. Bezoekers hebben uitsluitend toegang met een geldig vaccinatiebewijs zoals de QR-code op papier of op de mobiele telefoon.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in