Wethouder Hospers geeft startsein Week van de Opvoeding

Op maandag 1 oktober geeft wethouder Martijn Hospers het startsein van de Week van de Opvoeding. Dat doet hij bij de gymzaal aan de Spoorstraat bij een les Ouder en Kind Gym. Deze gymles is een van de vele activiteiten in de Week van de Opvoeding.

Theatervoorstelling
Op 11 oktober spelen acteurs de theatervoorstelling ‘Voor je het weet zijn ze groOt’. De voorstelling vindt plaats bij Vadesto aan De Bleek 3 en is bedoeld voor ouders en verzorgers. Bezoekers kunnen meedenken en meepraten over hoe zij hun kinderen gezond en positief op kunnen voeden. Alle ouders kunnen tips geven die de acteurs direct naspelen. Zo horen en zien aanwezigen ook hoe andere ouders de opvoeding aanpakken en met welk effect.

Week van de Opvoeding
De Week van de Opvoeding is van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober. Het thema van dit jaar: Opvoeden is samenspel. Opvoeden doe je niet alleen. Als ouders krijg je ondersteuning in de opvoeding van onder meer kinderopvang, scholen, sportverenigingen en de professionals die werken bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? Bekijk hier de Opvoedkrant 2018, die ter gelegenheid van de Week van de Opvoeding wordt uitgebracht.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in