Anton Rave hoofdtrainer Mini’s

“Mini’s”, zoals als de 4, 5 en 6 jarige jongens en meisjes bij V.V. Hattem genoemd worden,  krijgen met ingang van zaterdag 9 september Anton Rave als hoofdtrainer.
Anton Rave stond als voetballer bekend om zijn verfijnde techniek. Na zijn voetbalcarrière staat zijn leven in het teken van jeugdvoetbal. Met jarenlange ervaring als “jeugd” trainer bij V.V. Hattem, WHC en WVF, hoofdjeugdopleiding en boegbeeld bij de voetbalschool heeft hij honderden kinderen geholpen om hun voetbaltalent te ontwikkelen.

Gastvrije familievereniging
Na een periode met fysieke malheur is Anton weer in staat om de oefeningen met een glimlach voor te doen en kwam de passie voor het jeugdvoetbal direct weer bovendrijven.
Op de vraag waarom trainer te willen zijn bij de jongsten bij V.V. Hattem geeft Anton aan dat de jeugd het belangrijkste onderdeel van een voetbalclub is. “Daar wordt de basis gelegd.” En waarom V.V. Hattem? “Omdat mijn familie verbonden is met V.V. Hattem. Mijn vader speelde meer dan 19 jaar in het eerste elftal speelde en ook mijn zoons hebben vele jaren in de jeugd en het eerste gespeeld. V.V. Hattem is onze ‘voetbalfamilie’, een open, gastvrije en warme familie waar we vriendschappen voor het leven hebben gemaakt.”

Plezier en bewegen
Anton wil, met zijn tomeloze energie en enthousiasme, de jongste jeugd het plezier van voetbal als teamsport laten ervaren en hen de technische basisvaardigheden bijbrengen die nodig zijn om ‘de baas over de bal’ te worden.
Anton gelooft dat plezier de basis vormt voor succes in het voetbal en hij zal er dan ook alles aan doen om de trainingen zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. Hij kent het belang van een goede sfeer en teamgeest, en zal erop toezien dat iedereen zich welkom, gezien en gewaardeerd voelt.

Talenten
Sprekend over het trainen van jeugd wil Anton direct aangeven dat dat de leeftijd of niveau van de jeugdvoetballertjes voor hem niet belangrijk is voor het plezier dat hij er zelf aan beleefd. “Ik heb jeugdspelers getraind die later recreatief gingen voetballen en kinderen die naar het betaald voetbal gingen en dat met evenveel inzet en plezier. Maar ik moet toegeven dat ik wanneer ik nu naar Hattem 1 kijk en daar zoveel jeugdspelers zie die zich daarin gespeeld hebben, ik daar wel extra van geniet.”

Ingooien leren ze later wel
Het voetballen in de unieke Mini Arena’s dat onderdeel is van de trainingen van de Mini’s ziet Anton als een goede mogelijkheid om in een uitdagende omgeving kinderen heel veel balcontacten te laten ervaren. “Hoe vaak zie je bij partijtjesvoetbal de bal wel buiten de lijnen gaan waardoor het spel stil ligt en de aandacht soms zelfs uitgaat naar een foute ingooi.”

Seizoensstart
Het Mini’s seizoen start dit jaar op zaterdag 9 september. Kinderen van 4 t/m 6 jaar zijn dan van harte welkom. Vanaf 9.00 uur start Anton met zijn trainersteam de eerste training.
Vrijblijvend meedoen kan altijd. Wanneer ouders informatie willen kunnen ze bellen met 06-13957777

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in