Belangenvereniging Per Saldo verzorgt online informatiebijeenkomst PGB

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zorg zelf regelen. Maar niet alle mensen die in aanmerking komen voor een pgb of gebruik maken van deze voorziening, weten wat mogelijk is. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem samen met andere steunpunten uit de regio een online voorlichtingsavond over het pgb.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 oktober 2021 en begint om 19.30 uur. Het gaat hier om een digitale bijeenkomst via het online programma Zoom.
Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb, vertelt dan over wat een persoonsgebonden budget (pgb) inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten.

Wat leer je?

  • Wat een pgb is en wat de verschillen zijn met zorg in natura;
  • Wat er globaal komt kijken bij het beheren van een pgb;
  • Een bewuste keuze te maken voor een pgb of er juist voor te kiezen om zorg op een andere manier te regelen;
  • Waar een pgb aangevraagd kan worden en waar je terecht kunt voor meer informatie.

Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Deelname aan deze digitale bijeenkomst is gratis. Wel moet je je hier voor aanmelden voor 28 september. Dit kan per e-mail bij moniquescholten@swhattem.nl of bel of app naar 038-4432881/06-83905995. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met een link waarmee je de online bijeenkomst kan bijwonen. Ook staat hierin uitleg over hoe je met het programma Zoom kan meedoen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in