Zitfit nu ook in De Lippe

Stichting Welzijn Hattem (SWH) start op woensdag 13 maart een derde ZitFitgroep in Hattem. Wie ook zittend fit wil blijven, is om 14.30 uur welkom in De Lippe aan de Lippenoordweg te Hattem.

SWH organiseert al een aantal jaren ZitFit voor ouderen. Op dit moment zijn twee grote groepen actief in een ruimte van Het Baken en één in De Open Poort. De vraag vanuit de gemeenschap naar meer sportactiviteiten voor ouderen is door SWH en de buurtsportcoach opgepakt. De bestaande drie groepen worden goed bezocht en binnenkort start SWH met de buurtsportcoach dus een nieuwe groep in De Lippe. Hier is een ruimte ter beschikking gesteld om deze activiteit ook in deze buurt te organiseren.

Zitfit, zittend fit blijven
Iedereen weet dat voldoende beweging belangrijk is. Hierbij maakt het niet uit of je nu jong of oud bent, iedereen heeft er baat bij. Een beetje beweging is altijd beter dan geen beweging. Voor ouderen geldt ten eerste dat voldoende bewegen het risico op botbreuken verlaagt. Ten tweede zorgt bijvoorbeeld krachttraining ervoor dat de spierkracht van ouderen verbeterd. En als laatste lijkt voldoende beweging te zorgen voor een lager risico op lichamelijke beperkingen en een lager risico op dementie. Je hoeft niet bang te zijn dat de gymnastiek te zwaar zal zijn. Je doet alleen wat je kunt in jouw eigen tempo.

Voor meer informatie over ZitFit kun je bellen of mailen naar: 038-4432881 / info@swhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in