Jubileumbulletin van Jarige Vrienden Voerman Museum Hattem

De vereniging Vrienden van het Voerman Museum Hattem bestaat in 2019 dertig jaar. Al die jaren verschijnen er regelmatig bulletins, waarin de leden worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond de vereniging en natuurlijk het Voerman Museum Hattem.

Honderdste nummer
Bijzonder is nu dat in dit jubileumjaar ook het honderdste nummer van het ‘Vrienden-bulletin’ is uitgebracht. Het gaat om een speciale, extra dikke, uitgave van het verenigingsorgaan, dat tijdens een bijeenkomst in het Voerman Museum Hattem is gepresenteerd.

‘Vriendenbulletin’ 
Voorzitter van het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Voerman Museum Hattem Mariëlle Karssing overhandigde in het museum het symbolische eerste exemplaar aan Harrie van de Ven, bestuursvoorzitter van het Voerman Museum Hattem. Die nam deze lijvige editie met genoegen in ontvangst. Het jubileumnummer van het ‘vriendenbulletin’ mag er zijn. Deze  uitgave beslaat honderd pagina’s en is daarmee beduidend dikker dan de gebruikelijke nummers van het bulletin.

In het bulletin is uitgebreid aandacht voor kunst en geschiedenis, zoals die in het Voerman Museum Hattem aan de bezoekers worden gepresenteerd. Zo wordt de kunst van zowel Jan Voerman senior als junior uitgebreid belicht en wordt teruggeblikt op het bezoek van de Van Rossems aan het museum. Deze aflevering van ‘Hier zijn de Van Rossems’ werd 29 januari op NPO2 uitgezonden. Verder staat het blad in een artikel uitgebreid stil bij Karel, de laatste hertog van Gelre, en wordt in ruime mate aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de Hoenwaard. Een verhaal dat nauw aansluit op de expositie ‘Sibyl Heijnen en de koeien van de Hoenwaard’, die momenteel in het museum te zien is.

Jubileum linoleumafdruk cadeau  
Bijzonder is bovendien dat de Hattemse kunstenaar Inge in ’t Hout voor deze gelegenheid vijf linoleumsneden heeft gemaakt. In elk exemplaar van het bulletin is gratis een lino als cadeautje bijgevoegd. De lino’s tonen afbeeldingen van: het centrum van Hattem, een skyline van Hattem zoals door Jan Voerman senior en Jan Voerman junior is vastgelegd, wolkenvormen als kleine ode aan Jan Voerman seniors wolkenluchten, een kikker geïnspireerd door Jan Voerman juniors tekeningen en tot slot is daar een lino, met daarop een afbeeldingen van de 4.000 jaar oude klokbeker die in het museum te zien is. De vrienden van het museum hebben een exemplaar van het jubileumnummer intussen thuis gestuurd gekregen. De lino’s zijn willekeurig in het blad ingevoegd. Wie belangstelling heeft voor de andere bijdragen van Inge in’t Hout kan via e-mail contact opnemen met het bestuur van de vrienden.

De jubileumuitgave van het vriendenbulletin met lino is aan de balie van het museum verkrijgbaar voor 5,00 euro. Wie een toegangsbewijs voor het museum koopt of wie in het bezit is van een museumkaart, kan het bulletin aanschaffen met 50 procent korting en betaalt dan slechts 2,50 euro. Ben je nog geen lid, en meld jij je aan als lid van de Vereniging Vrienden van het Voerman Museum Hattem, dan kan je het bulletin vanzelfsprekend gratis meenemen. Vriend van het museum word je vanaf 20 euro per jaar.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in