Start herinrichting Hessenweg

Naar verwachting starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Hessenweg in week 9. Rond die tijd zijn de kabelleidingswerkzaamheden afgerond en kan de aannemer beginnen.

De herinrichting van de Hessenweg is onderdeel van het project Hoofdroute door Hattem waartoe De Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg behoren. De werkzaamheden aan De Bijleveldsingel en Vechtstraat zijn inmiddels afgerond. De wegen zijn ingericht als 30 km zone, met een witte middenstrook en plateaus.

Zorgen aanwonenden
Naar aanleiding van de presentatie van dit project is een brief van aanwonenden Hessenweg, Vuursteenberg en hoek Hessenweg/Gasthuiskamp aan de gemeente gestuurd. De bewoners juichen de transformatie in een 30 km zone toe, maar hebben ook zorgen over de inrichting en het punt waarop de 30 km zone begint.

De gemeente is met de bewoners in gesprek gegaan en dat heeft naar het lijkt tot een bevredigend resultaat geleid. Het resultaat van het gesprek is als volgt.

  • De gemeente neemt de suggestie over om de 30 km zone direct in te laten gaan bij de bebouwdekomgrens Hessenweg (vlak voor de kruising Vuursteenberg – Wachtelenberg).
  • Er zullen geen nieuwe drempels in het wegdek komen, maar plateaus. Deze vertragen de snelheid van het passerende verkeer, maar zorgen niet voor onnodige trilling in te woningen.
  • Na afronding van de herinrichting plaatst de gemeente snelheidsdisplays voor de 30 km zone en na enkele maanden wordt het effect van de werkzaamheden geëvalueerd met een telkast.
  • De gemeente dient bij de politie een verzoek in om na afronding van de werkzaamheden regelmatig te controleren en op te treden tegen te hardrijders.

Presentatietekening Hessenweg (deel 1)
Presentatietekening Hessenweg (deel 2)

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in