Riet Breembroek exposeert bij ZP&co in centrum van Hattem

Riet Breembroek exposeert tot en met eind maart bij ZP&co aan de Koestaat. Zij is lid van het Kunstgilde Hattem, dat elke drie maanden een nieuwe expositie op deze locatie inricht.

Gedachten
“Ik wil niet te bewust een bedoeling hebben met mijn werk. Wel vind ik werk pas goed als de kijker er gedachten bij krijgt”, vertelt Riet. Zij woont en werkt aan de rand van Hattem, op een veehouderijbedrijf met koeien en paarden. “Daarnaast steek ik veel tijd in het creëren van dingen. Met als reden dat het in me zit, en omdat het me uitdaagt.”

Cursussen
De kunstenares is in Hattem met dat creëren begonnen. “Ik heb eerst diverse cursussen gevolgd in de toenmalige Van Allerhof en later De Marke. Inmiddels krijg ik al weer meerdere jaren les van Michel Bongertman, docent aan de Vrije Academie in Nunspeet.” Riet won een aantal jaren geleden de Ten Bruggen Kate Trofee, die jaarlijks wordt toegekend aan een veelbelovende cursist van deze opleiding.

Inspiratie
Breembroek werkt met heel diverse materialen, met een accent op “dat wat voorhanden is”. Haar inspiratie haalt ze bijvoorbeeld uit wat ze dagelijks doet: werken met koeien en paarden. En ook het materiaal zelf kan haar inspireren iets te creëren. Bij ZP&co kunnen onder meer vazen van papiermache worden bezichtigd, met werk van Cees van Dongen als inspiratiebron.

Materiaal
“Ik vond het jammer om niks te doen met die mooie glanzende kleurenpagina’s uit tijdschriften”, vertelt ze. “En het bruine karton is een restproduct van honingraat karton, wat in deuren wordt verwerkt. Vaak dient het materiaal zich gewoon aan en soms slingerde het al jaren rond in mijn eigen omgeving.”

Coöperatie
ZP&co, een coöperatie van en voor zelfstandige professionals, is sinds vorig jaar in het pand aan de Koestraat 2 gehuisvest. De exposities van het Kunstgilde Hattem kunnen gratis onder kantoortijd worden bezichtigd.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in