Druk bezochte informatieavond Hoog over Hattem

De informatieavond die Hoog over Hattem had georganiseerd voor 26 november is druk bezocht door vele belangstellenden. Het aantal aanwezigen overtrof de verwachtingen en er moesten zelfs stoelen worden bijgezet om alle aanwezigen een zitplaats te kunnen geven.

Zorg inwoners én Hattemer politiek
De Stichting Hoog over Hattem heeft zichzelf ten doel gesteld de inwoners van de gemeente Hattem actief te informeren over de gevolgen van vliegveld Lelystad voor Hattem. Voorzitter Marco Middelkoop opende de bijeenkomst heette de aanwezigen welkom en was aangenaam verrast door de hoge opkomst. Het toont eens te meer aan dat de zorg onder de Hattemse bevolking én politiek groot is, want naast inwoners waren ook vertegenwoordigers van alle Hattemse politieke partijen aanwezig.

Kritiek
Steffen Hofstra van de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) informeerde het publiek over de stand van zaken. SATL volgt met grote interessen de rapporten en procedures die door allerlei instanties worden opgesteld, teneinde het vliegveld te kunnen openen. Waar mogelijk geeft SATL feitelijke kritiek op onjuistheden, waardoor er vertraging kan optreden in het voortgangsproces van de opening.

Toename geluidsbelasting
Geluidsexpert Wieger van der Veen liet aan de hand van grafieken het verloop van het geluid zien, met namen van de vliegtuigen die bij het exitpoint boven Wezep stijgen. De grafieken laten zien dat de geluidsbelasting vanaf dat punt veel intenser en breder wordt.

Meetnet in Hattem
Wethouder Auke Schipper is blij met de vele contacten die hij inmiddels met de diverse experts heeft. Als vertegenwoordiger van de regio neemt hij waar mogelijk deel aan verschillende overleggen teneinde zo invloed te kunnen uitvoeren op de landelijke en provinciale politiek. Verder meldde hij voornemens te zijn om nog dit jaar een meetnet in Hattem aan te leggen.

ExPlane-app
Marjolein Arissen van Hoog over Wezep sloot hierop aan en vertelde dat in Wezep inmiddels een meetnet actief is. Arissen roept alle burgers in de regio op om zoveel mogelijk de app ExPlane te gebruiken om de geluidsoverlast te meten en te kunnen melden. De app kan hier worden gedownload. Op de website van Hoog over Wezep is een duidelijke handleiding te vinden voor het gebruik van de app ExPlane.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in