Winterkledingpas voor kinderen

Ook dit jaar krijgen kinderen van wie de ouders het financieel niet breed hebben een Winterkledingpas. De pas van de gemeente Hattem en Stichting Leergeld Noord-Veluwe is bestemd voor Hattemse kinderen van 1 tot en met 18 jaar die dit nodig hebben. Met het tegoed van € 100,- kunnen zij met hun ouders kleding en schoenen kopen bij deelnemende winkels. De pas maakt onderdeel uit van het Kindpakket.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte vindt het belangrijk dat deze doelgroep extra ondersteuning krijgt: “In Hattem willen we dat iedereen mee kan doen. De winter staat weer voor de deur. Winterkleding en –schoenen kunnen een flinke kostenpost zijn, zeker in een gezin met (kleine) kinderen. Maar iedereen moet in staat zijn om een warme jas en schoenen te kopen, ook Hattemers met een kleine portemonnee. Deze pas biedt hierin wat extra ondersteuning.”

Deelnemende winkels
Op hulpwijzer.hattem.nl/winterkledingpas staat een overzicht van de winkels waar de pas te besteden is en kan het saldo opgevraagd worden. De winterkledingpas wordt de komende weken bezorgd bij Hattemse minima die bij de gemeente Hattem bekend zijn. Ook is het mogelijk om je aan te melden wanneer je de pas niet standaard hebt ontvangen. Stuur dan een e-mail naar leergeldhattem@gmail.com.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in