Oscar winnende film bij filmmiddag SWH

Stichting Welzijn Hattem start het nieuwe seizoen filmmiddagen met de Oscar winnende film The Green Book. Deze film vertelt het inspirerende, hartverwarmende en waargebeurde verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali).

Roadmovie
Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip; een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) waarin informatie te vinden is over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en ontstaat er tegen alle verwachtingen in een bijzondere vriendschap.

Filmmiddag
De filmmiddag is op dinsdag 8 oktober in De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem. De film begint om 13.30 uur. De toegang is 6,50 euro en dit is inclusief koffie of thee. Voor meer informatie kan je bellen naar Stichting Welzijn Hattem telefoon (038) 4432881 of stuur een e-mail naar info@swhattem.nl

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in