Bachs Matthäus Passion in Hattem

Het beroemdste meesterwerk van Johann Sebastian Bach, de Matthäus Passion, wordt volgend jaar in Hattem uitgevoerd. De Stichting Matthäus Passion Hattem, met de organisatoren Saskia van der Marel en Harry Rikaart, vinden dat de mooie Grote of Andreaskerk zo’n meesterwerk verdient.

Bachs ontroerende muziekstuk met protestkoren, verstilde aria’s en liefdevolle koralen is een tijdloos verhaal van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering, angst en vertrouwen. “Gelovig of niet, een ieder herkent wel wat van zichzelf in dit monumentale werk”, aldus de stichting.

Andreaskerk, 2 april 2020
Het verhaal van de Matthäus Passion wordt neergezet in een kleine bezetting van vocalisten -die ook de koorpartijen verzorgen- en instrumentalisten in de sfeervolle Andreas Kerk in Hattem op donderdag 2 april 2020.

Bijzondere uitvoering
De Nieuwe Philharmonie uit Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer verzorgt deze intieme uitvoering en laat de bezoeker de muziek voelen én beleven. In 2015 kreeg de Matthäus Passion van Johannes Leertouwer lovende recensies en vijf sterren van de NRC. “De bijzondere uitvoering en interpretatie van Johannes Leertouwer brengt het Paasverhaal heel dichtbij”.

Reserveer nu alvast donderdag 2 april 2020 in je agenda. Vanaf 30 november kunnen de  kaarten worden gereserveerd. Neem alvast een kijkje op www.matthauspassionhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in