Première Matthäus Passion Hattem

Twee jaar later dan gepland zal op 8 april 2022 de première, van de Matthäus Passion in Hattem plaatsvinden. De uitvoering vindt plaats onder leiding van violist/dirigent Johannes Leertouwer.

Johannes Leertouwer was ruim 20 jaar eerste violist bij de Bachvereniging. Hij bestudeerde alle bronnen over de Matthäus en dacht lang na over hoe die Matthäus op z’n mooist zou kunnen klinken. In 2009 richtte hij een nieuw orkest op, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, en speelde daarmee jaarlijks een Matthäus die alom applaus kreeg.

Johannes:  “Ik leid niet als de klassieke dirigent met de rug naar het publiek, maar vanaf de eerste viool. Direct voor het publiek staan tien zangers met om hen heen twee orkesten. Het is een collectief van solisten dat u het verhaal vertelt. Ze zingen u toe, ze zingen elkaar toe. Ze zingen over liefde en schuld, over pijn, verdriet en rust…”

Tekst gaat verder na de film waarin Johannes vertelt over ‘zijn’ Matthäus Passion.

De uitvoering op 8 april begint om 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://matthauspassionhattem.nl of via www.klassiekemuziek.nl .

Stichting Matthäus Passion Hattem
De uitvoering van Bachs meesterwerk de Matthäus Passion in Hattem is een initiatief van Stichting Matthäus Passion Hattem. Deze stichting is opgericht op 14 oktober 2019 op initiatief van Saskia van der Marel-Sluiter en Harry Rikaart. Beiden zijn trouwe bezoekers van een Matthäus passie ergens in het land en vinden dat ‘onze’ mooie Grote of Andreaskerk zo’n meesterwerk verdient.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in