Bereid jouw tuin voor op hoosbuien, hitte en droogte mét subsidie

Pak je tuin aan zodat die is voorbereid op hoosbuien én laat de gemeente daaraan meebetalen. Wie wil dat nou niet?

In Nederland vallen steeds vaker hoosbuien. Ook worden de zomers droger en warmer. Door relatief kleine maatregelen te nemen, kun je bereiken dat het water sneller wordt afgevoerd bij een hoosbui. Of je kunt water opvangen, in bijvoorbeeld een regenton, en dat later gebruiken om planten te begieten bij droog weer.

Stimuleringsregeling
Om je daar een handje bij te helpen, is er vanuit de Noord-Veluwse gemeenten, waaronder Hattem, een speciale subsidie beschikbaar;
de stimuleringsregeling. Hiermee kun je subsidie aanvragen voor het uitvoeren van één of meerdere maatregelen om jouw tuin klimaatbestendig te maken.
Bekijk de video en lees daarna verder!

Versteend…
Vorig jaar publiceerde Vattenfall een onderzoek over de duurzaamheid van Hattem. Daaruit bleek dat Hattem hoog scoort op versteende tuinen; maar liefst 44,8% van de tuinen is versteend dat wil zeggen het tuinoppervlak dat bestraat, bebouwd of kaal is.

Stappenplan
Wat dat aangaat valt er in Hattem nog veel te verbeteren en kan deze stimuleringsregeling een positieve bijdrage leveren. Op de website van Veluwe Duurzaam is alles na te lezen over de stimuleringsregeling. Er is een stappenplan en een formulier te vinden dat je moet invullen om voor de regeling in aanmerking te komen.
Ga naar het uitgebreide stappenplan

Wat kun je zoal doen?
Voorbeelden van maatregelen die je kunt nemen:

Subsidie en webinar
Direct kijken welke subsidiebedragen voor verschillende maatregelen gelden? Klik dan hier.
Kijk hieronder terug naar de webinar “Ontvang subsidie voor je tuin!”

Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten en samenwerkingspartner Waterschap en Vallei en Veluwe

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in