Klarinetconcert in Stille Week over Christus’ lijden en sterven

Op initiatief van verschillende Hattemse kerken zal een klarinetconcert plaatsvinden in de Andreaskerk. De uitvoering zal ongeveer anderhalf uur duren en verschillende Hattemse voorgangers verlenen medewerking.

Tijdens het concert geeft de Veenendaalse klarinettist Peter Koetsveld een vertolking van ‘Die Sieben Letzten Worte Unseres Erlösers am Kreuze’ van J. Haydn. Haydn schreef dit oorspronkelijke orkestwerk in opdracht van de bisschop van Cádiz in Spanje voor de ‘Tres Horas’, de drie uur durende herdenking van Christus’ lijden en sterven.

Compositie en setting werden meteen zeer populair, zodat één jaar na het uitkomen van de orkestversie in 1786 reeds de strijkkwartetversie ontstond van de hand van de componist zelf. Het is deze strijkkwartetversie van de zeven kruiswoorden van Jezus die Koetsveld heeft gearrangeerd voor klarinetkwartet, hij heeft alle stemmen zelf ingespeeld.

De uitvoering wordt in de Stille Week ten gehore gebracht in de Andreaskerk, op woensdag 13 april om 19.30 uur. Meer inlichtingen bij ds.Wim Hortensius (hortensiusw@gmail.com).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in