Veluwe Duurzaam zoekt extra energiecoaches

Heb jij een passie voor duurzaamheid en energiebesparing? Er zijn veel mensen die wel met deze thema’s aan de slag willen gaan, maar niet goed weten hoe.

Als energiecoach help jij deze mensen op weg richting een energiezuiniger en duurzamere woning. Op maandag 29 maart organiseert Veluwe Duurzaam een informatieavond voor energiecoaches.

Wat doet een coach?
Tijdens de avond is er de gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet. Een energiecoach geeft nét even dat steuntje in de rug om verder te komen. Hij of zij helpt bijvoorbeeld bij het invullen van een subsidieaanvraag, legt uit wat er in die moeilijk opgestelde offerte staat of geeft praktische tips om energie te besparen.

Veel vraag
Er is al een bestaande poule van 25 energiecoaches in de regio Noord-Veluwe. Vanwege de grote aanvraag van coachgesprekken is er behoefte om de poule uit te breiden. Met name binnen de gemeente Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten worden extra coaches gevraagd.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 29 maart is er een informatiebijeenkomst voor (aanstaande) energiecoaches. Afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment vindt de bijeenkomst online of op locatie plaats. Tijdens de informatiebijeenkomst is er gelegenheid om kennis te maken en geeft Veluwe Duurzaam informatie wat een coach doet. Na de bijeenkomst kunnen de aanstaande energiecoaches zich aanmelden voor de training. Deze training bestaat uit 5 trainingsavonden in april en mei.

Ervaring delen
Een energiecoach houdt 2 tot 4 coachgesprekken per maand bij inwoners aan huis. Een aantal keer per jaar zijn er ook terugkomavonden bij Veluwe Duurzaam om kennis en ervaringen te delen met andere coaches. De energiecoaches ontvangen een vrijwilligersbijdrage voor hun inzet.

Aanmelden
Iedereen die zin heeft om aan de slag te gaan als energiecoach, kan zich tot en met 17 maart aanmelden voor de informatieavond: www.veluweduurzaam.nl/advies/energiecoach

Wat is Veluwe Duurzaam?
Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Veluwe Duurzaam informeert inwoners en helpt ze verder met alles rondom het thema duurzaamheid en energiebesparing.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in