Teleurgestelde gezichten bij ’t Kleine Veer

De  twee dames op het bankje bij ’t Kleine Veer houden de moed er maar in, al is de teleurstelling ook wel merkbaar: ’t Kleine Veer vaart niet. Verwarrende nieuwsberichten als zou het bootje vanaf zaterdag al over de IJssel dobberen en elkaar tegensprekende borden blijken de oorzaak van de sippe gezichten. Voor sommige fietsers betekent het wel een eerste kennismaking met de uitzichten vanaf de Hanzeboog.

Teleurgestelde vaargasten
De kenners weten het: als de vlaggen wapperen, is het veer in de vaart. Maar helaas blijken veel toeristen hier niet van op de hoogte. Zij trappen of wandelen het pad naar de steiger af om te ontdekken dat een minicruise over de IJssel vandaag niet mogelijk is. RTV-Hattem postte een half uurtje bij de steiger en moest in die tijd vijftien fietsers en wandelaars wegwijs maken in de alternatieve route over de Hanzeboog.

Hanzeboog ook fietsbrug?
De twee rustende dames reageren met: ‘Ja,maar dat is toch alleen een spoorbrug?’ Hoewel ze hier uit de buurt komen, is het voor hen een openbaring dat het ook mogelijk is de Hanzeboog met de fiets te nemen. Het oorspronkelijke plan was om over te varen, in Wijhe de pont terug te nemen om daarna weer in hun woonplaats Heerde te belanden. Maar de Hanzeboog is net één horde te ver voor ze, dus maken ze rechtsomkeert.

‘Wunderbar!’
Wanneer we vier Duitse fietstoeristen vertellen dat het pontje niet vaart, is de reactie van één van hen een mix van zelfspot en ironie: ‘Wunderbar! Habe gedacht sowas passiert nu in Deutschland.’ Ze hebben een oude kaart bij zich, maar met een paar tips richting de rode brug, gaan ook zij weer welgemoed op pad.
(lees verder na de foto …)

Duitse fietstoeristen maken rechtsomkeert

Hoe lang ’t Kleine Veer nog uit de vaart blijft, is niet duidelijk. Aan de overvolle prullenbak ter plaatse is wel te zien dat veel mensen de boodschap en daarmee de boot hebben gemist. RTV-Hattem heeft maar even een melding openbare ruimte gepleegd, voordat het vuil de IJssel in waait.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in