vv Hattem haalt 5.500 euro op voor Oekraïne

Afgelopen maand haalde voetbalclub vv Hattem met de actie Geel Blauw voor Blauw Geel maar liefst 5.500 euro op voor Stichting HUMANE. De stichting ondersteunt lokale hulpverleners in het grensgebied van Roemenië en Oekraïne.

‘We zijn ontzettend dankbaar dat vv Hattem deze actie voor Oekraïne heeft opgezet. Zo kunnen we samen het verschil maken’, vertelt Aurora Morariu, voorzitter van de stichting.

Activiteiten
In een week tijd zette de voetbalclub de actie ‘Geel Blauw voor Blauw Geel’ op, bestaande uit meerdere activiteiten rondom de wedstrijd tegen BAS Voetbal uit Biddinghuizen. Zo werd de volledige opbrengst van het entreegeld voor deze wedstrijd gedoneerd en organiseerde de club een verloting in de vriendenkring, een uitslagenspel en een balsponsor. Ook werd geld ingezameld door het jeugd- en seniorenteam, en kon geld gedoneerd worden in de kantine.

Samen het verschil maken
‘Toen we hoorden van de actie, waren we heel erg onder de indruk’, vertelt Aurora Morariu.  ‘Ze haalden met hun actie maar liefst 5.500 euro op. Die donatie gaat 100 procent naar de lokale hulpverleners in Roemenië die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen en verzorgen. We zijn ontzettend dankbaar. Zo kunnen we samen een verschil maken en ervoor zorgen dat de lokale hulpverleners de juiste hulpmiddelen krijgen.’

Wil je meer weten? Kijk op: www.humanenl.com

Stichting HUMANE helpt lokale hulpverleners in Roemenië en Oekraïne met de opvang van vluchtelingen. De stichting heeft daarvoor direct en persoonlijk contact met deze hulpverleners ,zodat zij kunnen garanderen dat hulpgoederen en donaties op de juiste plek terecht komen. De stichting werkt alleen met vrijwilligers, zodat donaties 100% worden ingezet voor het goede doel.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in