‘Geel-blauw voor Blauw-geel’ | vv Hattem in actie voor Oekraïne

Bij vv Hattem staat zaterdag 26 maart in het teken van de actie Geel-blauw voor Blauw-geel. De opbrengst van verschillende activiteiten komen ten goede aan de Oekraïne-actie die de voetbalvereniging organiseert.

“Dat de clubkleuren van de meer dan 100-jarige voetbalvereniging dezelfde zijn als die van Oekraïne is natuurlijk een bijkomstigheid, maar het is een zeer trieste situatie. Dat maakte het onmogelijk om niet bij stil te staan en daarom hebben wij de slogan Geel-blauw voor Blauw-geel voor onze Oekraïne actie gekozen”, aldus Gerrit van Keulen die een van de initiatiefnemers is.

Faciliteiten
Leden van de vereniging zijn vanaf het begin van de oorlog in gesprek met elkaar om te kijken waar de vereniging haar steentje kan bijdragen. Gerrit van Keulen: “Zo is er in het contact met de gemeente aangegeven dat de vereniging in goed overleg haar accommodatie en faciliteiten beschikbaar stelt voor activiteiten voor Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Hattem onderdak hebben gevonden.”

Meetrainen
vv Hattem wil niet alleen voor Oekraïense vluchtelingen een thuisbasis wil zijn. Al jaren wordt er ruimte geboden aan vluchtelingen uit andere landen die gebruik maken van de accommodatie om te voetballen. Ook geeft de vereniging jeugdige vluchtelingen de mogelijkheid om 2 keer per week mee te trainen bij een team van leeftijdsgenoten. Een mogelijkheid waar al gebruik van wordt gemaakt door de 17-jarige David die met zijn moeder is gevlucht uit Kiev en in Hattem een tijdelijk onderdak heeft gevonden.

Veel initiatieven
Zaterdag 26 maart zijn er verschillende manieren om de actie te ondersteunen. Gerrit van Keulen vertelt: “de entree van de thuiswedstrijd tegen Oene komt geheel ten goede aan de actie, waarbij iedereen natuurlijk vrij is om de entree van € 2,50 ten gunste van de actie te verhogen. De vriendenkring, die bij iedere thuiswedstrijd een verloting organiseert, stelt de opbrengst ter beschikking aan de actie. Ook de opbrengst van de balsponsor en de opbrengst van het uitslagen spel van het 1e elftal komen ten gunste aan de actie. Daarnaast hebben verschillende teams een inzameling gehouden.”

Lopathon
Zaterdag om 13.30 uur gaan de jeugdspelers van JO13 en JO15 teams voorafgaand aan de wedstrijd v.v.Hattem – Oene hun beste beentje voor zetten tijdens de survival lopathon.  De spelers hebben sponsoren gezocht en zullen door zoveel mogelijk rondjes af te leggen een eigen bijdrage kunnen leveren aan de actie. Jeugdspelers van JO8, JO9, JO10 en JO11 moeten nog een weekje wachten. Voor hen wordt er zaterdag 2 april vanaf 10:00 uur een eigen lopathon georganiseerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in