Hulp bij belastingaangifte voor leden van de KBO en PCOB

Belastingaangifte doen: niet de leukste of makkelijkste klus, vinden veel mensen. Zeker niet nu alles ook met apps en DigID’s moet. Gelukkig zijn er leden van de ouderenbonden die er wel plezier aan beleven, en ze bieden graag de helpende hand! Voor leden van de ouderenbonden KBO en PCOB doen ze dit gratis of tegen een kleine vergoeding voor onkosten. Een eventuele kleine vergoeding wordt altijd vooraf afgesproken. Ook helpen ze u bij eventuele vragen op het gebied van huur – of zorgtoeslagen.

Machtigingscode
Maak je gebruik van HUBA (HUlp bij Belasting Aangifte), dan is een machtigingscode vereist. Deze wordt toegestuurd vanuit de Belastingdienst. Iedereen die vorig jaar ook een machtigingscode van de Belastingdienst ontvangt deze dit jaar weer voor de belastingaangifte 2022. HUBA kan niet werken zonder deze code. Mocht het nodig zijn, kan deze code worden aangevraagd bij de Belastingdienst, die sturen de code binnen 3 werkdagen op.

Een paar laatste tips
Maakte je zorgkosten die niet standaard vergoed werden? Laat een hulp beoordelen of deze kosten mogelijk alsnog in aanmerking komen voor aftrek.. Ook giften aan ANBI-instellingen met een bewijs van betaling zijn aftrekbaar. Een goed ingevulde belastingaangifte kan geld besparen. Niet geschoten is altijd mis!

Praktische informatie
Voor leden van ouderenbonden KBO en PCOB in Hattem zijn er 4 belastinghulpen actief. Ze zijn te bereiken op het genoemde (vaste) telefoonnummer.

  • Dhr. W. Goos, tel. 4443435
  • Dhr. H. Scholte, tel. 4449449
  • Dhr. J. Visser, tel. 4442713
  • Dhr. D. Visser, tel. 4447034

Maak tijdig een afspraak met een van genoemde personen, de aangifte moet namelijk voor 1 mei aanstaande worden ingedien. Het kan zijn dat een bezoek thuis niet plaats kan vinden, in dat geval kunt u wel afspreken hoe de benodigde papieren voor de aangifte bij de HUBA komen en hoe deze geretourneerd worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in