Deel je foto’s van hoog water met het waterschap

Waterschap Vallei en Veluwe vraagt foto’s om water op de kaart zetten. Veel mensen hebben foto’s gemaakt van de hoeveelheid water in ons gebied. Samen met de eigen informatie van het waterschap bieden die foto’s een schat aan waardevolle informatie.  Daarom roept het waterschap iedereen uit hun werkgebied op om deze waterfoto’s met hen te delen.

Wat is er aan de hand?
In slechts 24 uur viel er dit weekend een enorme hoeveelheid regen in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. Dat leidde lokaal soms tot overlast en schade, wat natuurlijk ontzettend vervelend is voor de betrokkenen. De hoeveelheid water leidde ook tot unieke beelden en daarmee waardevolle informatie voor het waterschap. De hoeveelheid regen die binnen 24 uur viel is bijzonder maar geen uitzondering.

In beeld waar water zich verzamelde
Als gevolg van een veranderend klimaat, is de kans groot dat dit vaker voor gaat komen. Het waterschap wil het gebied hiervoor meer toekomstbestendig maken. Nu is er water over, terwijl er ook perioden zijn waarin er water tekort is. Juist daarom wil Waterschap Vallei en Veluwe exact in beeld brengen waar al dat water zich verzamelde. Waar ontstonden knelpunten en waar juist niet? Natuurlijk weet het waterschap al veel uit eigen metingen en van collega’s in het veld. Maar het waterschap kan niet overal tegelijk zijn en kan jouw hulp goed gebruiken.

Jij kan helpen! Upload je foto’s
Je kunt je waterfoto’s delen met het waterschap op www.vallei-veluwe.nl/wateropdekaart. Daar vind je ook meer toelichting en aanwijzingen. Het waterschap gebruikt de foto’s alleen om verder inzicht te krijgen in de werking van het watersysteem. Help jij mee? Samen zetten we water op de kaart.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in