Hattem in Gelderse top 5

Mensen met een laag inkomen, een chronische ziekte of een handicap kunnen in 42 Gelderse gemeenten kiezen voor een collectieve verzekering. Kwetsbare inwoners krijgen in 2023 tot € 70,63 premiekorting per maand, omdat de gemeente meebetaalt. Wel zijn er lokaal grote verschillen.

Gemeenten met een collectieve zorgverzekering geven in Gelderland gemiddeld maximaal € 37,06 korting per maand. Deze tegemoetkoming is niet vanzelfsprekend, want in 10 Nederlandse gemeenten wordt wél een gemeentepolis aangeboden, maar krijgen kwetsbare inwoners géén korting op hun zorgpremie. In 9 gemeenten wordt volgend jaar geen collectieve zorgverzekering (meer) aangeboden voor inwoners met een laag inkomen of chronische ziekte. Dit is onder andere het geval in Apeldoorn, Bronckhorst en Renkum.

Veel gemeentepolissen bieden uitgebreide dekking
Minima en chronisch zieken hebben vaak baat bij een zorgverzekering met een betere dekking. Veel Gelderse gemeenten houden hier rekening mee door een pakket aan te bieden waarin veel zorgkosten worden vergoed.
Zo wordt in 29 van de 51 Gelderse gemeenten een polis aangeboden die het eigen risico geheel dekt. Ook wordt in 42 gemeenten een polis aangeboden die de eigen bijdrage voor medicijnen (uit het GVS) volledig vergoed. Ten slotte is er in 41 gemeenten een vergoeding voor de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen. In 28 van de Gelderse gemeenten wordt zelfs minimaal 1 polis aangeboden die alle drie de bovenstaande zorgkosten dekt.

Beste zorgverzekering voor minima
Gelderlanders met een maximale zorgtoeslag betalen in 4 gemeenten maximaal €25 per maand voor een zeer uitgebreide zorgverzekering waarin het eigen risico en de eigen bijdrage voor geneesmiddelen en de Wmo gedekt zijn.
De top 5 gemeenten in Gelderland met de beste collectieve zorgverzekering voor minima en chronisch zieken zijn:
Druten, Maasdriel, Wijchen en Zaltbommel : € 24,60 premie per maand (na aftrek maximale zorgtoeslag)
Nijmegen: € 27,60 premie per maand (na aftrek maximale zorgtoeslag)
Overbetuwe: € 30,97premie per maand (na aftrek maximale zorgtoeslag)
Berg en Dal: € 32,60 premie per maand (na aftrek maximale zorgtoeslag)
Hattem. Heerde, Lochem en Zutphen: € 33,54 premie per maand (na aftrek maximale zorgtoeslag)

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in