Kerken Hattem gaan terughoudend om met kerkbezoek

De kerken in Hattem gaan terughoudend om met het ontvangen van gelovigen tijdens kerkdiensten en kiezen veelal voor on-line alternatieven.

De PKN-gemeenten
De Protestantse Gemeente in Hattem heeft woensdag 16 december besloten voorlopig geen kerkdiensten met bezoekers te houden. Dit in de lijn van het advies van de landelijke PKN. De diensten in de plaatselijke Andreas- en Emmaüskerk zijn daarom tot en met 17 januari 2021 alleen on-line te volgen.
Dit houdt in dat er ook op en rond kerst geen diensten met kerkgangers worden gehouden. Er zullen de komende weken alleen mensen aanwezig zijn die actief medewerking verlenen aan een viering, onder wie de predikant, een ouderling, leden van het beamerteam, een organist en/of enkele zangers.

Ontmoetingskerk
De Ontmoetingskerk volgt ook de lockdown en de diensten zijn alleen on-line te volgen. Dit betekent dat er geen bezoekers tijdens de diensten aanwezig zijn.

Gasthuiskerk
Voor de diensten van De Gasthuiskerk worden tot 19 januari 2021 geen bezoekers uitgenodigd. De diensten zullen vanuit deze kerk uitsluitend on-line worden uitgezonden.

CGK De Veste
De CGK De Veste zal Kerstmorgen vanuit De Veste een on-line dienst uitzenden met geluid en beeld. Op op oudejaarsavond zal een dienst met geluid en beeld on-line worden uitgezonden vanuit De Veste.

RK kerk
Het levende Kerstverhaal dat de RK Kerk op Kerstavond tussen 18.00  en 20.00 uur voor ouders en kinderen zou houden mag niet doorgaan. Ook de andere geplande vieringen gaan niet door tot half januari 2021. Vanuit de kerk in Hattemerbroek zijn helaas geen on-line diensten te volgen

Baptistengemeente Bethel
In baptistengemeente Bethel zijn de diensten te volgen via het YouTube kanaal VBG Bethel Hattem. Daarnaast mogen maximaal 30 mensen de diensten bijwonen. De komende weken is er geen zondagsschool, jeugd of bijbelstudiekringen.

De Open Poort
De Kerkenraad van de geloofsgemeenschap De Open Poort heeft naar aanleiding van het afkondigen van de strenge lockdown het landelijke advies te volgen. Dat betekent dat de reguliere kerkdiensten tot en met 19 januari 2021 zonder publiek zullen plaatsvinden. Een uitzondering wordt gemaakt voor hen, die tijdens de kerkdiensten een rol te vervullen hebben. De kerkdiensten zijn wel te volgen via de website van De Open Poort en via www.kerkdienstgemist.nl

Gezamenlijke Kerst SingIn
Op Eerst Kerstdag is op RTV Hattem een Kerst SingIn van de gezamenlijke kerken in Hattem. De Kerst SingIn begint om 10.00 uur en is te zien op tv-Hattem en te beluisteren op Radio Hattem. Zie hiervoor dit bericht op onze website.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in