Kerst SingIn uniek project van Hattemse kerken voor alle Hattemers

Eerste Kerstdag wordt een Kerst SingIn uitgezonden door radio en tv Hattem. Dominee Gijs Bronsveld was 19 december in Hattem Actueel te gast om te vertellen over dit unieke project waarmee de gezamenlijkheid van de kerken in Hattem wordt uitgestraald. Deze SingIn waaraan zes kerkgemeenschappen*) van Hattem deelnemen, is ontstaan vanuit een idee dat ontstond tijdens overleg van de netwerpgroep Hattemers in coronatijd.

Kerstliederen als bindende factor
Bronsveld vertelde in de uitzending: โ€˜Meer dan de helft van het aantal kerken in Hattem doet mee. De Kerst SingIn is geen kerkdienst. We hebben gekeken naar: Wat verbindt ons met Kerst? Nou, dat zijn primair de kerstliederen. In de verschillende kerken worden min of meer dezelfde kerstliederen gezongen. Dus alle kerken hebben twee kerstliederen aangeleverd die in hun eigen kerken zijn opgenomen. Soms zijn het opnamen van een lied dat ooit in een dienst is gezonden, maar de meeste zijn de afgelopen weken opgenomen met muziekgroepen, zangkoren en verschillende kindergroepen. Het resultaat is een veelkleurig geheel van de verschillende geloofsgemeenschappen en dat komt in de SingIn op een hele mooie manier tot uitdrukking.โ€™

Uitzending op Eerste Kerstdag
RTV Hattem zendt de Kerst SingIn uit op Eerste Kerstdag. De uitzending begint om 10.00 uur en is te beluisteren via radio Hattem en te zien op tv Hattem.
โ€˜Met deze Kerst SingIn hebben wij Hattemers op het oog die normaal gesproken niet bij een kerk betrokken zijn of naar een kerkdienst gaan, maar bij Kerst wel een vorm van beleving hebben en iets van de kerstsfeer en -liederen willen horen en van de betekenisvolle kerstboodschap,โ€™ besluit Bronsveld.
De kerken in Hattem hebben Eerste Kerstdag ook hun reguliere Kerstdienst en deze is veelal on-line te bekijken via de streamingsdienst van de kerk. Mensen die daarna de Kerst SingIn willen bekijken, kunnen dat doen via uitzending gemist van tv Hattem.

Luister hier het uitgebreide gesprek na dat Hans Lambrechts had met Ds Gijs Bronsveld in Hattem Actueel van 19 december 2020.

*) Aan de Kerst SingIn is een bijdrage geleverd door de geloofsgemeenschappen van de Ontmoetingskerk, de RK Kerk, de Andreaskerk, de Emmauskerk, De Open Poort en de Gasthuiskerk.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in