GGD IJsselland: vaccinatie vanaf 18 januari in IJsselhallen

GGD IJsselland gaat voor het vaccineren van zorgmedewerkers gebruik maken van de IJsselhallen. Hier is ook de L-testlocatie van de regio IJsselland gevestigd. Net als andere GGD’en in Nederland, begint GGD IJsselland vanaf 18 januari met het vaccineren. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Vaccineren in de IJsselhallen
Landelijk wordt voor het vaccineren van zorgmedewerkers ingezet op één grote vaccinatielocatie per GGD-regio. Voor het vaccineren van zorgmedewerkers met het Pfizer-vaccin is een grote testlocatie nodig. Margreet Algera, manager GGD IJsselland: “Dit heeft een logistieke reden: het vaccin moet diepgevroren blijven en is verpakt per 1000 stuks. Eenmaal geopend moeten we de vaccins binnen een paar dagen toedienen, anders zijn ze niet meer te gebruiken. Op één centrale locatie kunnen we dat proces goed organiseren.”

Afspraak voor je vaccinaties
Kom je in aanmerking voor een coronavaccinatie? Dan krijg je daar informatie over van je werkgever. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. De uitnodiging ontvang je van je werkgever die hiervoor gebruik maakt van informatie van de eigen koepelorganisatie en het RIVM. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

Zelf afspraak maken
Vanaf maandag 4 januari zullen werkgevers van zorgorganisaties (eerst verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning) hun eigen werknemers uitnodigen met een informatiebrief van het RIVM. (Je hoeft hier zelf niets voor te doen!). Hier staat in op welke manier je je kunt aanmelden voor een coronavaccinatie. Je maakt dan meteen twee afspraken, omdat je twee vaccinaties nodig hebt om goed beschermd te zijn.

Lokatie kiezen
Elke GGD – dat zijn er 25 in Nederland – zorgt voor een grote vaccinatielocatie. De locatie van GGD IJsselland is de IJsselhallen in Zwolle (Rieteweg 4). In een andere hal op hetzelfde adres is een L-testlocatie aanwezig. Je kunt zelf kiezen waar je je laat vaccineren. Dit kan ook in een andere plaats (andere GGD-regio), bijvoorbeeld omdat je daar dichterbij woont of werkt.

Meer informatie
Op de website van de GGD IJsselland is meer informatie te vinden over de procedure en vaccin.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in