Hattem tevreden over ondersteuning Wmo en Jeugd

De gemeente Hattem is zoals elke gemeente op verplicht om op basis van de wet Wmo 2015 en de Jeugdwet jaarlijks cliëntervaringsonderzoeken uit te voeren. Hiermee wordt onderzocht hoe men de toegankelijkheid en kwaliteit van de voorzieningen ervaart en welk effect men ondervindt met betrekking tot zelfredzaamheid. De uitkomsten zijn positief, zo blijkt uit een brief van de gemeente aan de gemeenteraad.

Jeugd
Uit het onderzoek Jeugd blijkt dat 79% van de respondenten wist waar men terecht kon met hun hulpvraag. Professionals, zoals de huisarts, leerkrachten of intern begeleiders spelen hierbij een grote rol. Over het algemeen is men tevreden over het contact met de consulent. De consulent luisterde goed en samen werd er naar een oplossing gezocht.

Wmo
In totaal hebben honderzeventig respondenten deelgenomen aan het Wmo-onderzoek. Het respons van 47% is hoog voor een onderzoek en hiermee kan gesteld worden dat de resultaten een betrouwbaar beeld geven, aldus de brief.
Over het algemeen is men positief over het contact met de Wmo-consulent. Ook hier werd er goed geluisterd, de verwachtingen waren duidelijk en er werd samen naar een oplossing gezocht.
Ten aanzien van dagbesteding/begeleiding gaf 40% van de respondenten aan over
meer zelfvertrouwen te beschikken, zich minder eenzaam te voelen, meer zelfacceptatie en minder stress te ervaren.

Nalezen
De brief aan de gemeenteraad waarin deze resultaten staan vermeld, is na te lezen op de website van de gemeente.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in