Omwonenden uiten zorgen over nieuwbouw De Bongerd

Tijdens de informatiebijeenkomsten over de nieuwbouwplannen van De Bongerd, uitten verschillende direct omwonenden hun zorg. Ook tijdens en na de presentatie waren er nog veel vragen over parkeermogelijkheden, hoogte van de gebouwen, bezonning en verkeersstromen.

De nieuwe appartementen bestaan voor het grootste deel uit sociale huurwoningen. Als gevolg daarvan is het budget beperkt en is er bijvoorbeeld geen financiële ruimte voor parkeergarages.
Er is voor gekozen om de drie nieuwe bouwblokken zoveel mogelijk tegen de randen van de kavel te bouwen. Daardoor ontstaat een groene ruimte tussen de gebouwen.

Petanquevereniging Gelre
Petanquevereniging Gelre zal ruimte moeten maken voor de bouw. Voorzitter Peter Riezeweide: “Wij hebben nu 18 banen en moeten de helft inleveren. In de nieuwe situatie krijgen we 3 banen direct naast de gymzaal aan de Eierdijk en 6 banen in de groene ruimte tussen de gebouwen. De nieuwe banen worden zo aangelegd dat ze voor meerdere functies gebruikt kunnen worden. Wij zien dit als een kans en kijken er naar uit om met de bewoners petanque te spelen.”

Op de koffie
Tijdens de avondbijeenkomst was wethouder Schipper ook aanwezig. Hij deed de suggestie aan het projectteam om op locatie met de omwonenden in gesprek te gaan. Vanuit Habion werd aangegeven dat dit normaal ook gebeurt, maar dat vanwege de coronamaatregelen het moeilijk was om individuele gesprekken te voeren. Het projectteam zegde toe de suggestie op te pakken. Wethouder Schipper zegde op zijn beurt toe op de koffie te gaan bij een echtpaar dat woont in de Van Galenstraat om de situatie ter plaatse te bekijken.

De volledige presentatie is te bekijken op de website van de nieuwbouw De Bongerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in