Bakkerijmuseum klaar voor de zomervakantie

Het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem, dat ook wel het lekkerste museum van Gelderland genoemd kan worden, opent weer de deuren voor het publiek. Door de corona-crisis is het museum behoorlijk wat inkomsten misgelopen. De gemeente en de politiek zijn zich hiervan bewust en bieden hulp en hebben hulp gevraagd aan de provincie.
Bezoekers zijn nu als vanouds welkom om zich onder te dompelen in de geschiedenis van brood en banket.

Vanwege de corona-maatregelen zijn er aanpassingen gemaakt in het museum zoals deĀ routing in het museum, maar bakker Fred en zijn medewerkers beloven dat dit de speurtocht voor de jeugd er alleen maar spannender op maakt. Deze speurtocht is een zoektocht naar deegrollers die een verstrooide bakker is kwijtgeraakt. De fraaie negentiende-eeuwse bakkerswinkel is daarbij het eindpunt waar inzet natuurlijk beloond moet worden.

Activiteiten in de zomer

Tijdens de zomervakantie zijn er voor de jeugd volop activiteiten. Het museum introduceert de ā€˜familiebaktafelā€™.Ā Familieleden kunnen met elkaar koekjes bakken aan privĆ©tafels met voldoende afstand tot de andere gasten

Hattemers zijn trots op het Bakkerijmuseum en zijn vooral nieuwsgierig naar het nieuwe pand dat bij het museum hoort, het welbekende Daendelshuis. Dit historische pand, eerbiedwaardig, met rode luikjes biedt onderdak een de grootste verzameling boeken op het gebied van bakkerijƫn. Maar het prachtige pand biedt ook onderdak aan een echte poffertjessalon uit grootmoeders tijd.

Poffertjes eten op buitenterras
De afgelopen maanden hebben de medewerkers van het bakkerijmuseum hard gewerkt in en om het pand en het resultaat mag er zijn. Alleen al het interieur is de moeite van het bekijken waard. Tussen al het fraais zie je de bakkers aan het werk. Poffertjes bakken is een kunst en je zal verbaasd zijn over de vingervlugheid waarmee ze gebakken worden.
Opeten kan met mooi weer ook buiten op het fraaie pleintje voor de salon.

Openingstijden zomervakantie
Tijdens de zomervakantie, vanaf 4 juli tot en met 29 augustus 2020 is het museum wekelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is na te lezen op de websiteĀ www.bakkerijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in