Nieuwe fase ‘Hoofdroute door Hattem’ van start

Zorgen aanwonenden
Naar aanleiding van de presentatie van het project is een brief van aanwonenden Hessenweg, Vuursteenberg en hoek Hessenweg/Gasthuiskamp aan de gemeente gestuurd. De bewoners juichen de transformatie in een 30 km zone toe, maar hebben ook zorgen over de inrichting en het punt waarop deze zone begint. De gemeente is met de bewoners in gesprek gegaan en dat heeft naar het lijkt tot een bevredigend resultaat geleid.

  • De gemeente neemt de suggestie over om de 30 km zone direct in te laten gaan bij de bebouwde komgrens Hessenweg (vlak voor de kruising Vuursteenberg – Wachtelenberg).
  • Er komen geen nieuwe drempels in het wegdek, maar plateaus. Deze vertragen de snelheid van het passerende verkeer, maar zorgen niet voor onnodige trilling in de woningen.
  • Na afronding van de herinrichting plaatst de gemeente snelheidsdisplays voor de 30 km zone en na enkele maanden wordt het effect van de werkzaamheden geëvalueerd met een telkast.
  • De gemeente dient bij de politie een verzoek in om na afronding van de werkzaamheden regelmatig te controleren en op te treden tegen te hardrijders.

Presentatietekening Hessenweg (deel 1)
Presentatietekening Hessenweg (deel 2)

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in