Plaatsing Slimme Bandenpomp bij AH Hattem

Op de parkeerplaats bij de apotheek / Albert Heijn aan de Vechtstraat kan je gratis je bandenspanning controleren. In samenwerking met Albert Heijn Hattem en gemeente Hattem plaatst Band op Spanning de eerste Slimme Bandenpomp.

De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, tijdens openingstijden, gratis te gebruiken. Op 19 mei nam Joris Vosselman, eigenaar van AH Hattem, de Slimme Bandenpomp officieel in gebruik. Dit deed hij samen met het personeel.

Controleren bandenspanning
In Nederland rijdt maar liefst 63% van de auto’s met onderspanning. Het controleren van de bandenspanning is iets wat er regelmatig bij in schiet. Het advies is om dit elke twee maanden te doen. In praktijk gebeurt dit vaak niet. Het rijden met te lage bandenspanning zorgt voor extra CO2 uitstoot, een hoger brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist.

Geld besparen
De Slimme Bandenpomp aan de Vechtstraat is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 20,00 per keer gebruik te zijn. De  Bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. De totale besparingen van de pomp zijn zichtbaar op www.bandopspanning.nl.

Banden op Spanning
Slimme bandenpompen staan niet alleen in Hattem maar door heel Nederland. Op gemeentelijke parkeerterreinen, bij winkelcentra, bij bouwmarkten, bij afvalstations, op bedrijventerreinen en bij vestigingen van grote bedrijven zoals de ANWB, Unica en de Makro. De meeste zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegankelijk.
In onze regio kan je je bandenspanning gratis laten checken in Zwolle (Marsweg 5 en  Ordelseweg 2), Kampen (Burgemeester Berghuisplein 1) en Hattem natuurlijk (Vechtstraat, AH). Alle locaties vindt je via: www.bandopspanning.nl/locaties

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in