Burgerinitiatief Recreatiewater Hattem heeft heimwee naar de Watermulder

Het Burgerinitiatief Recreatiewater Hattem heeft op zaterdag 19 november een plan voor veilig zwemwater aangeboden aan de fracties van de Hattemse gemeenteraad. In het plan beschrijft de werkgroep de door hen onderzochte mogelijkheden voor waterrecreatie, ontspanning en sport op het terrein van de oude Watermulder. Het burgerinitiatief *) roept de partijen op om dit onderwerp op te nemen in de verkiezingsprogramma’s voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Woorden en daden
“Hattem heeft heimwee naar de Watermulder”, verzuchtte gemeenteraadslid Arend Palland (ChristenUnie) in november 2019 tijdens een raadsvergadering. Dat werd in de media gedeeld en naar aanleiding van die hartekreet meldde zich een aantal Hattemers bij Palland.
De fractievoorzitter liet het niet bij een verzuchting en vormde met deze inwoners een burgerinitiatief dat zich inzet voor het realiseren van veilig en toegankelijk recreatiewater in Hattem. Leden van de werkgroep voerden gesprekken met verschillende belanghebbenden en onderzochten diverse alternatieven, wat leidde tot een plan.

Watermulder in beeld
“Hattemers hebben behoefte aan een plek waar ze verkoeling kunnen zoeken tijdens de warme zomermaanden,” vertelt deelnemer aan het Burgerinitiatief en tevens fractievoorzitter van ChristenUnie Hattem Arend Palland.
“Daarom hebben we afgelopen periode met de gemeente, de Molecatengroep en andere partijen gesproken over de mogelijkheden om het terrein van de oude Watermulder hiervoor in te zetten. Samen met het Burgerinitiatief hebben we een mooie schets gemaakt. Daarin laten we op een eenvoudige manier zien hoe we Hattems recreatiewater voor ons zien op dat terrein. Met ruimte voor ontspanning en (natuur)educatie. Maar ook met oog voor de cultuurhistorische functie van de oude watermolen.”

Samenwerking met de Molecatengroep
De deelnemers voerden onder meer gesprekken met de Molecatengroep, de huidige eigenaar van het terrein van voormalig zwembad de Watermulder. Samenwerking met de Molecatengroep is noodzakelijk om de plannen te realiseren, aldus de werkgroep in het plan. “Er is een mooie synergie tussen de camping en de Watermulder mogelijk. Het gebied kan bijvoorbeeld ook toegankelijk zijn voor de campinggasten van Molecaten. En op het terrein kan wellicht iets als een groepsaccommodatie worden gerealiseerd”, zo is in het plan te lezen.

Politiek aan zet
De leden van de werkgroep hopen dat alle politieke partijen de activiteiten van de werkgroep zullen omarmen. Of dat ook gebeurt, is binnenkort te lezen in de partijprogramma’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer Arend Palland reageert: ”De deelnemers aan de werkgroep hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan dit resultaat. Het zal duidelijk zijn dat zeker de ChristenUnie deze plannen omarmt. We zullen ons ervoor inzetten dat heimwee verandert in waterpret.”

 

*) De initiatiefnemers zijn: Joan van Benthem, Krista de Weerd, Jennine Veltkamp, Julie Rodermond, Ruben Achter de Molen, Mirjam Bongertman, Alrik Lamberink, Merel Lautenberg, Niek de Vos en Arend Palland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in