Prijsuitreiking kunstwedstrijd Dijkpoort 

Het Voermanmuseum heeft in samenwerking met de Gemeente Hattem en Visit Hattem een kunstwedstrijd georganiseerd ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het Voerman Stadsmuseum Hattem en de 725 jaar oude stadsrechten van Hattem. Iedereen was uitgenodigd om een kunstwerk te maken met als onderwerp de Hattemer Dijkpoort. 

Zaterdag 21 september werden aan het einde van de middag de prijswinnaars bekendgemaakt in de Kruisstraat, voor de Dijkpoort. De voorzitter van de vrienden Voerman Stadsmuseum, Sietse Mosselman, en Edith de Jong, al tien jaar beheerder van de Dijkpoort, presenteerden samen de prijswinnaars en kunstwerken. 

Een speciaal dankwoord ging uit naar de twee vaste vrijwillige gastvrouwen van de Dijkpoort, Aly en Hermien (achternamen bekend bij redactie). Zij staan in de zomermaanden elke vrijdagochtend en zaterdagmiddag klaar om bezoekers te verwelkomen.

De jury bestond uit burgemeester Marleen Sanderse, Edith de Jong en Bruno Barat. Zij hebben in totaal elf kunstwerken genomineerd met een prijs in vier categorieën: kinderen, 3D, mixed media en schilderijen.

Het winnende kunstwerk

In de categorie kinderen werden Pam en Stef naar voren geroepen om hun stimuleringsprijs op te halen. De jury was enthousiast over de creativiteit van het tweetal waarbij ze een applaus van het aanwezige publiek ontvingen en de aanmoediging om absoluut door te blijven gaan met het maken van mooie creaties.

In de categorie 3D waren er drie winnaars. Tjeerd Doornbos ontving de 3e prijs voor de Dijkpoort in Lego. Niels van de Veen ontving de 2e prijs voor een animatie van de Dijkpoort en Klaas Bosma ontving de 1e prijs voor een boek met daarop de Dijkpoort uitgebeeld.

In de categorie mixed media waren er ook drie winnaars. Gerda Tjerkstra ontving de 3e prijs voor een werk met mooie schaduwen. Henk van der Kolk ontving de 2e prijs voor zijn bijzonder creatieve ontwerp van de Dijkpoort in kleurig mozaïek en Stefan Schooten ontving de 1e prijs voor een bijzonder  romantische foto van de poort in mist gehuld.

Ook in de categorie schilderijen werden drie winnaars bekendgemaakt. Teo Visser ontving de 3e prijs voor zijn werk met niet alleen de Dijkpoort maar ook andere monumentale gebouwen van Hattem. Rob Wierenga ontving de 2e prijs met een schilderij op glas,waarbij hij een  Anton Pieck-achtige sfeer heeft gecreëerd. Gertine Post ontving de 1e prijs , tevens de overall prijs met een gelaagd werk in de sfeer van Droste.

Alle inzendingen zijn de komende twee weken te bewonderen in het museum.

van de redactie
Dit is de eerste bijdrage van onze nieuwe collega nieuwsredactie, Gees van Ogtrop.
Wil je ook meewerken? Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in