Afsluiting en omleiding bij ‘Hoofdroute door Hattem’

Aan de Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg wordt nu zo’n 2 ½ maand gewerkt. Voor het project ‘Hoofdroute door Hattem’ worden deze wegen opnieuw ingericht. De maximum snelheid gaat naar 30 km/h en de weginrichting wordt hierop aangepast.

Uitvoerder Schagen en de gemeente Hattem verwachten dat eind deze week het eerste gedeelte rond het kruispunt Hessenweg – Vechtstraat – Dorpsweg klaar is. Later dan gepland, maar door een productiefout bij de leverancier moeten de betonbanden worden vervangen. Tot aan de IJsselstraat wordt dan de laatste laag asfalt aangebracht. De asfaltdeklaag in de Vechtstraat tot de Waalstraat volgt begin november.

Tot vrijdag afsluiting
Het deel van de kruising Hessenweg – Hilsdijk tot de Vechtstraat is tot vrijdagmorgen 25 september afgesloten. De route Vechtstraat – Dorpsweg blijft wel open. Als je vanaf de Hessenweg richting Albert Heijn of Vechtstraat wilt, gebruik dan de omleidingsroute via Vijzelpad – Scherenenkweg – Waalstraat (en vice versa).

Drempel
De Waalstraat heeft bij de kruising met de Vechtstraat een zgn. inritconstructie gekregen. Deze drempel is nogal fors, zo ervaren veel Hattemers. ‘Deze aansluiting is ontworpen in overeenstemming met de richtlijnen voor een 30 km gebied’, legt uitvoerder Schagen Infra uit. ‘Overigens krijgt de drempel andere opritelementen om de overlast te beperken.’

App
Je kunt de planning van het werk aan de ‘Hoofdroute door Hattem’ ook volgen via een speciale app. De app ‘Schagen Infra’ download je gratis via Google Play of App Store.

Lees de planning van ‘Hoofdroute Hattem’ hier als pdf-document

2 REACTIES

  1. Die inritconstructie moet niet hetzelfde probleem opleveren als op de Hoogenkamp.Deze bij de Vechtstraat is inderdaad schandalig hoog.

  2. Zal mij benieuwen als dit zo blijft hoeveel mensen komen te vallen als je met de fiets uit de Vechtstraat de Waalstraat in gaat kom je meteen met je voorwiel op de schuinte zodat je met winterse omstandigheden wegglijdt en onderuit gaat. Verplaats de drempel( omdat die zonodig is in een 30 km. gebied) 2 meter de Waalstraat in zodat je recht voor de drempel komt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in