1e column wethouder Carla Broekhuis

Aan mij de beurt om als “nieuwbakken” wethouder een column te schrijven. Tja, en waar heb je het dan over? Ik praat namelijk makkelijker dan dat ik schrijf. Laat ik eerst melden dat ik met ontzettend veel zin aan de slag ben gegaan als bestuurder in mijn geliefde Hattem. Een prachtige nieuwe uitdaging en eer na 8 jaar raadslid voor de Partij van de Arbeid. Ik ben een teamspeler en zie de samenwerking binnen het college en met de raad vol vertrouwen tegemoet. Samen tot goede besluiten komen voor, door en met de inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners van Hattem. Dat gaat vast niet altijd eenvoudig en zo snel als ik het zou willen, maar hopelijk wel met respect en begrip voor elkaar en elkaars standpunten.

Mijn portefeuille bestaat kort samengevat uit de volgende onderwerpen:

  • Werk en inkomen, Participatiewet
  • Inburgering
  • Bibliotheek en Volwasseneducatie
  • Mantelzorg en vrijwilligerswerk
  • Vergunningverlening
  • Openbaar groen, Natuur en landschap, Speelvoorzieningen

Voor sommige onderwerpen zal het zo zijn dat ik samen met een van mijn collega-wethouders de “kar” trek. Ieder vanuit zijn of haar verantwoordelijkheid, maar altijd met een gezamenlijk belang: het beste voor Hattem!

Een van de eerste wapenfeiten voor mij in dit nieuwe college was het komen tot een breed gedragen besluit over de aanpak van overlast door hondenpoep. Niet het meest charmante onderwerp, maar wel noodzakelijk er een besluit over te nemen. Zo ziet u maar: het pad van een wethouder gaat niet alleen maar over “rozen”.

Waar ik vooral naar uitzie in de komende tijd zijn de vele ontmoetingen die ongetwijfeld zullen volgen. Direct contact met inwoners, ondernemers, vrijwilligers, nieuwkomers enz. Midden in de samenleving staan en weten wat er leeft in en rondom Hattem. U zult mij dan ook regelmatig al fietsend of lopend door de stad zien gaan. Schroom niet om mij aan te spreken: ik hoor graag van u wat beter of anders kan. Ik kan u nu ook al vast melden dat niet alles even “geregeld” gaat worden, maar samen kijken naar verbeteringen op welk gebied dan ook lijkt mij de juiste weg en een mooie uitdaging voor de komende vier jaar. Ook voor een kop koffie op de mooiste werkplek van de stad bent u van harte welkom (niet allemaal tegelijk)!

@Carla Broekhuis

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in