Expositie indringende verhalen slachtoffers geweld

Op maandag 4 december bezoekt wethouder Tjitske Siderius bij de Jachthaven de expositie bestaande uit indringende portretten van slachtoffers van geweld. De expositie sluit aan bij de wereldwijde wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, Orange the World. De expositie is te zien van 28 november t/m 28 december.

27 november startte in Hattem Orange the World. Wethouder Tjitske Siderius hees de Orange the World-vlag op het stadhuis. De gemeente Hattem is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne van de Verenigde Naties; Orange the World. Daarom kleurt vanaf 27 november de Dijkpoort oranje en wappert de Orange the World vlag aan de gevel van het stadhuis en de kerktoren. 

Geweld ook in Hattem
Wethouder Tjitske Siderius wil actief een bijdrage leveren aan het doorbreken van de cirkel van geweld. “We denken vaak dat dit niet bij ons in de buurt plaatsvindt, maar het tegendeel is het geval. Ook hier in Hattem en omgeving zijn er meisjes en vrouwen die gebukt gaan onder mentaal of fysiek geweld. Vaak zie je het niet. Want ze weten het goed te verbergen. Maar dat betekent niet dat het er niet is. Door aandacht te vragen voor het onderwerp, bewustwording te creëeren en het gesprek hierover op gang te brengen, hoop ik dat we met elkaar zorgen voor die gewenste veilige(re) leefomgeving”.

Er zijn geen exacte cijfers bekend hoeveel mensen slachtoffer zijn in Hattem. “Dat is ook precies het moeilijke hieraan; je ziet het (vaak) niet”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Contactadres bij geweld 
Ben je slachtoffer van geweld, neem dan contact op: meiden en vrouwen kunnen o.a. terecht bij Veilig Thuis, Moviera (in Apeldoorn, www.moviera.nl) of CSG (Centrum voor Sexueel Geweld) in Zwolle.

Film- en discussieavond #MeToo
Om het onderwerp op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken, werd de film ‘She said’ op dinsdagavond in MFC de Marke vertoond. Deze film legt één van de meest spraakmakende verhalen van Hollywood bloot. Het is de aanleiding voor de #Me too-beweging; deze beweging gaat over het sexueel misbruik van meisjes en vrouwen. De film is gratis toegankelijk voor alle Hattemers. 

Vanaf 25 november tot en met 10 december kleurt de wereld oranje. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Om de heldere norm te stellen dat dit onacceptabel is, steunt de gemeente ook dit jaar weer deze campagne: “En ook jij kunt je stem laten horen en de campagne steunen door #medestander te worden. Kijk op www.orangetheworld.nl hoe je dit kunt doen.”

foto: gemeente Hattem

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in