Doe de Slaap Lekker quizzz

In de week van 19 maart t/m 26 maart 2021 organiseert JOGG Noord-Veluwe de Slaap Lekker Week. Dit gebeurt onder andere met de Slaap Lekker Quizzz, speciaal gemaakt voor leerlingen van groep 7 uit de regio Noord-Veluwe.

Op vrijdag 19 maart 2021 is het de Nationale Dag van de slaap. Dat is een week voordat de zomertijd ingaat en de klok een uur vooruit gaat. In de nacht van zaterdag 27 maart 2021 slapen we dus een uur korter. Daar hebben sommige kinderen en grote mensen best wel een beetje last van, maar gelukkig went het lichaam er vrij snel aan.

Slaapzakje voor je mobiel
JOGG Hattem heeft aan begin van de Slaap Lekker Week op school slaapzakken voor mobieltjes uitgedeeld. Het doel hiervan is dat kinderen zich ervan bewust worden dat zij zichzelf ook voldoende moeten opladen. Bedtijd betekent ook dat je je mobieltje met rust moet laten. Door vlak voor slapen nog op een beeldscherm bezig te zijn, blijven je hersenen actief. Zo kom je moeilijker in slaap of blijf je alert door geluidjes van je mobiel. Stop je mobiel dus in zijn slaapzakje en leg hem buiten je slaapkamer.

Waarom deze quiz?
De Slaap Lekker Quizzz doe je met je vader, moeder of verzorger. Daarbij praat je gezamenlijk over slapen en slaapgedrag. Zo kom je te weten wat een goede slaap is, wat het met je doet en dat slapen belangrijk is om je lekker fit te voelen. Slaapproblemen kunnen namelijk (ernstige) gevolgen hebben. Daarom is het goed om je eens te verdiepen in slaapgedrag!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in