Weer recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Hattem

Het RIVM meldde zondag 2.573 nieuwe besmettingen in de provincie Gelderland, iets minder dan zaterdag, toen waren het er 2.694. Hattem noteert met 29 nieuwe positieve tests een nieuw record.

Landelijke stelde het RIVM de afgelopen 24 uur 20.717 nieuwe coronabesmettingen vast, waarmee de nieuwste dagcijfers net iets onder het weekgemiddelde liggen.

Hattem
De afgelopen dagen zijn voor Hattem hoge aantallen positieve coronatests gemeld. Donderdag 27, vrijdag 23, zaterdag 14 en vandaag 29 nieuwe besmettingen.
Om gemeenten met elkaar te kunnen vergelijken, kijkt het RIVM hoeveel positieve testen er zijn per 100.000 mensen. Als in Hattem 100.000 mensen zouden wonen, zou het aantal positieve testen 237 zijn. Dat is vandaag het hoogste aantal in de regio Noord- en Oost-Gelderland.

Bruls: ‘Als alles zo blijft, koersen we af op een lockdown voor de hele winter’

Spannende week
“Als mensen niet snel de huidige coronamaatregelen gaan naleven en het aantal besmettingen niet daalt, stevenen we af op een lockdown die de hele winter gaat duren.” Dat zei de voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls in Buitenhof. “Als je kijkt naar de laatste nalevingscijfers, ben ik daar ook teleurgesteld over.” Deze week ziet hij als een spannende week. “Als dat niet fundamenteel verandert in combinatie met een echte daling van het aantal besmettingen, dan koersen we af op een lockdown die echt de hele winter gaat duren.” Hij roept inwoners daarom op extra te letten op de basismaatregelen en andere coronamaatregelen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in