Recordaantal nieuwe besmettingen in Gelderland en Hattem

Voor de tweede keer in vijf dagen tijd breekt de provincie het record van het hoogste aantal positieve coronatests in één dag. Het RIVM meldt dinsdag 2.882 nieuwe besmettingen in Gelderland. Ook Hattem heeft met 21 nieuwe positieve tests een nieuw record.

Landelijk werden meer dan 20.000 positieve tests gemeld. Al gaf het RIVM aan dat dit cijfer enigszins vertekend kan zijn door verschillende storingen bij de GGD. Sommige positieve tests worden daardoor nu pas meegenomen in de cijfers.

Hattem
De afgelopen dagen werden in Hattem een recordaantal positieve coronatests gemeld. Vrijdag 16, zaterdag en zondag 17. Vandaag meldt het RIVM 21 nieuwe besmettingen.
Om gemeenten met elkaar te kunnen vergelijken, kijkt het RIVM hoeveel positieve testen er zijn per 100.000 mensen. Als in Hattem 100.000 mensen zouden wonen, zou het aantal positieve testen 171 zijn.


Hoogste percentage positieve tests ooit
De afgelopen week was één op de vijf testen die bij de GGD zijn afgenomen positief. Dat is het hoogste percentage ooit. Ondertussen trekken GGD-en aan de bel, omdat zij hun maximale testcapaciteit hebben bereikt. De koepelorganisatie zegt deze week “alle zeilen te moeten bijzetten om aan de explosieve vraag” te voldoen. Zij werken nu toe naar een maximum van 120.000 tests per dag voor het hele land.

Coronadashboard|Hattem


Bericht ism mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in