Gemeente: Zoektocht naar nieuwe locatie skatebaan

De skatebaan op de huidige locatie aan de Geldersedijk blijft gesloten. Gemeente Hattem kondigt aan dat de skatebaan niet meer open gaat en dat deze binnenkort wordt gedemonteerd. Na zorgvuldig onderzoek is gebleken dat er geen marktpartij is die de bestaande elementen kan aanpassen zodat het skatepark voldoet aan de vereiste normen en certificeringen voor gebruik. Hierdoor kan het skatepark in de huidige staat niet meer worden gebruikt.

Het sluiten van de huidige skatebaan markeert het begin van een nieuwe fase voor het gebied Geldersedijk. De gemeente kondigt aan dat er een uitvoerig locatieonderzoek start om de meest geschikte plek te vinden voor de aanleg van een nieuw skatepark binnen de gemeentegrenzen dat wél voldoet aan de eisen. De huidige locatie wordt dan ook onderzocht.

Teleurstelling
‘Hoewel we begrijpen dat dit nieuws teleurstellend kan zijn voor de jeugd en skaters, biedt het ons een geweldige kans om een nieuwe, modernere faciliteit te ontwikkelen die beter aansluit bij de wensen van de gebruikers en de gemeenschap’, aldus wethouder Margriet Brouwer.

Met het oog op de toekomst kijkt Hattem uit naar de realisatie van het skatepark op de beste locatie. Op deze manier kan er een bruisende plek ontstaan voor skaters en andere gebruikers van alle leeftijden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in